torsdag den 24. marts 2011

Nu pipler det op!

Sidste weekend var jeg i haven og rydde op i alle staudebedene. Nu kan jeg for alvor følge med i hvordan det hele kommer piblende!


.. og så glæder jeg mig over mine kirsebærgrene inde. Jeg har taget dem ind, efter vi er kommet hjem fra ferie, og de er allerede ved at blomstre. Så fine med mange blomster.


Jeg har beskåret kirsebærtræerne flere år for at få dem stammet lidt op og for at få dem til at forgrene sig. Tanken har aldrig været, at de skulle være særligt høje, men mine piger ønskede sig høje træer i denne del af haven - som er deres - og derfor er det nu to år, siden jeg har beskåret dem sidst.

Det ser ud til, at der nu igen er blomster også på de yderste grene. Nu håber jeg så, at kirsebærtræerne bliver bestøvet i år, så vi får mange dejlige sødkirsebær. Sidste år var det desværre meget begrænset, men nogle år har vi haft de fineste og meget velsmagende bær. Og så er det bare med at komme før fuglene :-)

4 kommentarer:

 1. Fortryllende forårsstemning sådan nogle kirsebærblomster giver.
  Jeg har ikke kirsebær i haven, den er vist for lille, men på Mols har min svigermor lidt jord, og der skal vi til at sætte flere forskellige frugttræer så vi kan bruge jorden til andet end grantræer...
  Henrik

  SvarSlet
 2. Man bliver i rigt godt forårshumør, af at se alle de spirende løg og stauder.
  Jeg har et meget gammelt og højt kirsebærtræ. Vi når aldrig at få kirsebærerne før fuglene, så pas på det ikke bliver for højt, hvis du vil plukke bærerne ;-)

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 3. Skønt at få ryddet op i bedene. Vi er ikke helt nået hele vejen rundt endnu, men måske i weekenden...og vores kirsebærtræ er for lille til at blive klippet, men ellers havde jeg bestemt også taget et par grene ind. Det bliver skønt, når vi igen skal til at spise kirsebær!

  God weekend
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Hej Ina.
  Jeg må indrømme at jeg ikke bliver helt klog på disse kirsebærtræer - det synes som om man skal lade være med at klippe for at få bær - men så har man problemet med højden som du så rigtigt skriver.

  I flere havebøger har jeg læst, at man helst skal undgå at klippe dem... Tror dog at jeg måske kommer til at klippe igen denne eller næste sommer, så jeg holder kronerne i "nå-højde".

  Mon du har billeder af dine kirsebærtræer på din blog? .. tror lige jeg vil kigge efter :-)

  God lørdag!

  SvarSlet