torsdag den 9. april 2015

Houghton Hall Gardens


På vej ud af naturreservatet Pensthorpe tager regnen fat. Inden længe står det ned i stride strømme, men selvom vi egentlig er på vej til et fly senere på dagen, så kan vi ikke droppe overvejelserne om lige at tage een have til. Vi har nemlig fundet frem til en have - Houghton Hall Gardens - der ser noget fristende ud. Og det er ikke så tit, at vi er i Norfolk på haverejse, så bilen sætter kurs mod Houghton, og så glæder vi os imens over gode gummistøvler og paraplyer :-)


Houghton Hall har en lækker muromkranset have, og det er her, vi skal ind.


Kig til venstre - takshække med takker i. Lidt sjovt - men tegner godt :-)Herunder et kig langs en af de græsgange, der gennemskærer haven og deler rummene.


Langs den ene ende af haven finder vi et fint parterre med klatrende klematis og en bund af lækre mix af sommerblomster.
Fin Kombination her af heliotrop og chokoladeblomst!

Next step: Rosenhaven:
Et helt grønt rum med græs, stier og lindetræer:


Og så er vi tilbage i køkkenhaven. Den har vundet mit hjerte.

På stativerne med ærteblomster hænger der sakse til fri afbenyttelse. Pluk en buket er opfordringen - og hold imens blomstringen i gang.

Imens vi går rundt her tager regnvejret for alvor fat. Man skal godt nok være bidt af en gal havepassion for at vandre videre ufortrødent - så det gør vi :-)

Ja - ok. Helt sjovt er det her ikke. Billederne viser vist tydeligt, hvordan det regner - nu også vandret.
Ude af sidste haverum søger vi et kaffested, så vi kan få tørret bukserne inden vi skal tilbage i bilen og mod lufthavnen.


Og et hyggeligt spisested er her selvfølgelig også. Selvom køkkenet er ved at have lukket for frokosten og er i gang med eftermiddagsteen, så finder en venlig ung mand frokost frem til os og laver os en varm kop.

Det hele serveres til de våde mus her i de lækre lokaler. Varmen får fat i os igen, og inden længe er vi klar på at drage videre: Lufthavnen og Danmark venter.

Var det godt, vi tog forbi her? Ja, det var det. Og måske bliver jeg nødt til at komme her igen en dag i solskin eller morgendis. For haven var fantastisk og fyldt med massevis af fin inspiration. Den fortjener at blive set uden vand i store mængder :-)

Så - herfra vil jeg sige tak til dig, der var med! Det var super hyggeligt. Jeg ved, mange har læst med og dermed også får glæde af de mange fotos, jeg ikke kan lade være med at tage :-) 

I år er der desværre ingen ny haverejse til mig - for jeg er nemlig gravid og venter mig en lille pige til sommer. Så haverejser til udlandet er udskudt til næste år. Men så skal jeg garanteret også afsted igen. Og jeg glæder mig allerede!

Vi ses forhåbentlig her på sitet inden længe - når jeg byder på forår fra haven.
Rigtig dejlig torsdag til dig!


HER ER VI
Houghton Hall
King's Lynn
Norfolk
PE31 6UE
www

Har du været med fra starten af denne virtuelle haverejse? Hvis ikke, skal du 
vide, at du er hoppet ind i slutningen af en sensommerrejse til Englands smukke haver. 
Du kan finde alle indlæggene fra haverejsen her.

16 kommentarer:

 1. Endnu en skøn have, jeg er glad for at I trodsede regnen. Jeg er vild med alle de indvendige hække. Tak for turen, tak for alle de skønne billeder, som er til stor inspiration. Og et stort tillykke med graviditeten og det kommende nye medlem af familien. Det bliver spændende :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Mette :-)
   Og - godt at høre at du nød turen og kunne finde inspiration her. Det er så smart, at vi kan dele oplevelserne denne vej :-)

   Slet
 2. Tak for en smuk haverejse! Det har været rigtig inspirerende at være med. Jeg glæder mig til at følge foråret i din egen have.
  Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise
   - rigtigt hyggeligt at du var med :-)
   Og dejlig weekend til dig!

   Kh. Lone

   Slet
 3. Hvor var det godt at I lige tog denne skønne have med også, det ville jeg nødig ha' glippet. Den skønneste køkkenhave, jeg er speciel vild med espalierfrugtræerne, alle pergolaerne og takshække med buer og takker. Og det lille bistade hvor sommerblomsterne stod til fri afbenyttelse for de travle bier, lige uden for døren. :o)
  Tusind tak for endnu en herlig virtuel haverejse. Du vælger skønne haver og tager nogle pragtfulde billeder, det er virkelig en fornøjelse
  Også et stort tillykke med den nye stikling, der er på vej. :o)

  (PS. Undskyld jeg "skældte ud" på dit indlæg på CD's blog... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Fru Friis
   Du skal ikke undskylde noget som helst. Det er herligt med en havediskussion :-) Havde slet ikke læst dit svar før nu /-) Jeg tænker nok i mit svar allermest på min egen generation, hvor mange ser haven mere som luft og rum omkring boligen - end et reelt haverum man kan udvikle. Og så bliver haver jo let lidt kedelige.
   jeg tænker at du forstår hvad jeg mener her, måske??

   Uanset - dejligt du er her. Og dejligt at du er så god til at lade høre fra dig. Det er bare super hyggeligt!

   Kram til dig!

   Slet
 4. Kære Lone.

  In rain or shine....hvor er det bare pragtfuldt, at vi må komme med dig på haverejser til England. Tusind tak for alle de skønne, savlfremkaldende reportager og skønne billeder.

  Hjertelig tillykke med det smukke frø, du bærer i maven. Uha, en baby i blogland. Nu bliver vi jo allesammen helt kulrede. Sikke en masse havetanter den lille får. Og vi skal hitte på navne, skal vi? Måske er hun en Rose? En Bellis? En Iris? En Viola? Eller slet og ret en Flora? Eller en plantebetegnelse? En Alba måske?

  Du er nødt til at vise maven frem her på bloggen. Jeg elsker alt, hvad der spirer og gror og vokser sig smuk og frodig...:o)

  Pøj pøj med den lille bøllespire i maven.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Navnet bliver; Karina den 2. Det har Lone selv lovet mig :-)
   - og jeg han hilse og sige at den vordende mor ligner en millon!

   Slet
  2. Tror gerne hun er uforskammet smuk som gravid. En anden lignede jo en strandet hval.
   Kan du ikke komme til at tage et paparazzi-foto af den vordende mor? Vi gamle havetanter, trænger til at se noget smukt og livsbekræftende.

   Slet
  3. ......Og selvfølgelig skal hun da hedde Karina:o)!

   Slet
  4. :-D

   Du kan være helt rolig, jeg kommer også til at ligne en strandet hval :-)) Det er vist uundgåeligt ;-)

   Slet
 5. Kære Lone, hvor var det godt at I tog denne have med også, for hvor var den bare skøn. Bølgehække og alle de lækre clematis betog jo mig mest, men helt klart en have der bør tages alvorligt og figurere på min besøgsliste :) Er faktisk ret imponeret over hvor fine billeder du har taget i øs-sjask-regnvejr. Holdt din rejseledsager paraplyen imens eller hvordan?

  Stort tillykke med "den lille bøllespire" som Tante Grøn så fint formulerer det. Hvor er det spændende :)

  TAK for en skøn, skøn virtuel haverejse.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla - fotografering og regnvejr er nu ikke et godt march, men jeg har efterhånden taget en del haver i regnvejr alligevel - for det er jo nu engang ind imellem betingelserne, når man er i England :-)
   Jeg har udviklet mig en teknik så jeg kan holde både paraply og kamera - ikke et kønt syn, men det virker. For hvis jeg ser noget lækkert, så må det altså bare foreviges... :-)

   Tak for lykønskningerne :-) Vi glæder os meget til småfolk i huset igen. Vores piger er jo nu 13 og 16 og glæder sig mindst lige så meget som Thomas og jeg, så hun får opmærksomhed fra alle sider - tror det bliver en helt anderledes oplevelse ... Og en ny måde at være familie på. Glæder mig meget!

   Kh. Lone

   Slet
  2. Ej... en ægte lille efternøler - hvor bliver det skønt for jer, ønsker dig en skøn graviditet uanset hvilket dyr, du måtte komme til at ligne - (he-he). :)

   Slet
 6. Kan godt forstå at du er forelsket i den køkkenhave, hvor er den fin!
  Tak for en dejlig tur Lone :-)

  SvarSlet