fredag den 17. april 2015

Fantastisk med forår - også i køkkenhaven

Der er gået nogle dage siden vi "kom hjem" fra årets virtuelle haverejse, og jeg har haft travlt med alt muligt. Som du måske ved, startede jeg sidste år med import af terracottakrukker, og her i foråret har jeg haft så mange forespørgsler på krukker, at jeg har haft ret så travlt med det (udover alt det andet jeg går og laver :-)). Det er jo fantastisk!

Det glæder mig, at jeg kan være med til, at flere får glæde af de fine håndlavede krukker. De fleste salg bliver sendt med fragt, og det betyder jo ekstraomkostninger for køberen. Jeg vil nu også gerne sælge til personer, der bor tættere på og selv kan hente dem fra lageret - så får man altså bare meget mere for pengene.

Og hvorfor begynder jeg nu at snakke om terracotta, når indlægget handler om køkkenhaven? Jo - det gør jeg, fordi mit hoved er fyldt af det :-) og fordi køkkenhaven bestemt også er fyldt af terracottakrukker. Det er dog kun få af dem, der er af den nye håndlavede type. De fleste af dem er fra tidligere år - jeg har jo længe været vild med de røde lerpotter. Og rigtig mange af dem har til huse her i køkkenhaven, hvor de er fyldt med fx krydderurter.

Krukkerne herunder er fra vores egen shop. De står på trinnene ned til køkkenhaven, og løgene blomstrer nu med de fineste perlehyacinter. En af forårets yndlinge.

terracotta, terrakotta, krukker
Min yngste datter og jeg har her i foråret brugt flere dage på at rydde op i køkkenhaven. Både i bedene fra sidste års afgrøder, men absolut også pga. alle de krukker, der er gået til i vinter. Maskinlavede lerkrukker købt for billigt - jeg ved det godt. Men nogle år holder de til vinteren, og i år gjorde de godt nok ikke. Derfor har jeg forsvoret nu at købe flere af den slags. Det er bare så træls at bruge så lang tid på at rydde op og plante om. Når man nu meget hellere vil i gang med at så :-)

Vi har allerede brugt mange potteskår i nye krukker - herover kan du se, at vi har mange endnu. Det er min datter, der hjælper med at knuse de ødelagte potter til så fine stykker. Dejligt med havehjælp! Og så snakker vi så hyggeligt imens.

Jeg er ikke rigtigt kommet i gang med såningerne endnu. Løg er sat for længe side - en del af dem i efteråret, og jeg har lige igen sat en række hvidløg, så jeg også får løg uden delinger i fed. I år er et helt bed afsat alene til løg - for dem er vi storforbrugere af.


terracotta, terrakotta, krukker
I weekenden skal de næste afgrøder sås. Det er hyggearbejde, og jeg glæder mig til det.

terracotta, terrakotta, krukkerSom du kan se herunder er mine 17 år gamle terracottakrukker - købt da vi flyttede ind i huset - nu også ved at gå helt til. Jeg har været vild glad for dem, men nu kan de ikke længere. Inden længe ender også disse som potteskår og så skal de erstattes af håndlavede krukker, der har længere holdbarhed. Det bliver super flot, tænker jeg. Glæder mig til også at få det på plads. Så kan ananasæbletræerne få en ny vært og jeg slipper for at gå og feje potteskår hele sommeren.

Nå - endnu et par timers arbejde venter, så er der weekend og jeg glæder mig til mange timer i haven med forårssol.

Rigtig dejlig weekend til dig også.
Kh. herfra!

8 kommentarer:

 1. Dejligt at høre at der er gang i "biksen" - krukkerne er meget smukke og anvendelige og livet er for kort til krukker der kun holder en eller to sæsoner.

  God arbejdslyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i. Specielt når man har mange :-)
   God weekend til dig, Ulla :-)

   Slet
 2. Det er så ærgerligt når de går i stykker. Potterne.
  Godt at du har hjulpet nogle lækre kvalitetskrukker på det danske marked, det har vi trængt til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og ja. Det synes jeg jo også. Nu er der jo så i hvert fald også en krukke-pusher i Østjylland :-)

   Slet
 3. ahh, dejligt, jeg er tosset med blomster og blomsterbede....men jeg elsker køkkenhavebede af den nette og ordentlige slags :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er vi to :-)
   Elsker at besøge køkkenhaver med totalt styr på altid. Det er bare lækkerier!
   Hos mig er det nu nemt at holde orden, for køkkenhaven er ikke så stor. Og måske netop derfor skal den ikke være større ;-)
   Dejlig weekend til dig!

   Slet
 4. Hej Lone.Jeg er også vild med min køkken og bærhave.................og dyrker også i sorte højbede.Synes det er dejlig nemt.
  Viser lidt af hvad jeg dyrker i dag.
  Men er også vild med terracotta krukker.Har en del...................men har ikke råd til at skifte dem alle ud men nye.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette - det er også noget af en udskrivning, hvis alt skal skiftes på een gang.
   Så jeg tager det lidt af gangen :)

   Hopper straks over og kigger hos dig!

   Slet