mandag den 8. april 2019

nye linjer i haven

Haveåret er i fuld gang og det samme er jeg - altså i haven. De sidste weekender har været brugt til at få rettet lidt op på havens linjer. Nu har jeg overvejet det i flere år og har endelig fundet formlen. Så nu sker det.

Det betyder overordnet, at alle de linjer, der før havde lidt organiske former, nu er blevet rettet ud, så de er lige. Det passer ualmindeligt godt til mig :)


Herunder kan du se, hvordan vi har lavet hul i kirsebærlaurbærhækken, så der er kig fra havelågen og hele vejen på tværs af haven.


Ændringerne betyder, at en del planter har skiftet plads. Og sommerfuglebuske, som lige nu står lidt og pruster over flytningen.

Hækken, som før stod foran Filippas lille legehus er flyttet, så der nu er direkte forbindelse mellem en græsplæne ud for stuevinduet og Filippas have. Mellem de to græsplæner er der et niveauspring, som skal give en ny trappe. Det projekt ser vi på senere på foråret.

Rundt omkring loungen har vi plantet taks, så det bliver lidt mere intimt at sidde der - når nu engang planterne ellers vokser op i højden.

Herunder ser du bagerst i billedet skabelonen til den nye trappe, der lige nu tegner et fremtidsbillede, som jeg glæder mig meget til.

Og her udsigten fra havelågen, hvor man nu kan se hele vejen på tværs af haven.... til den store busk af portugisisk laurbær, der står helt ude mod skel.

Og herunder ser man de linjer, som vi ikke helt er færdige med. Buksbomhækken skal nemlig flyttes. Vi er i gang, men har kun fået flyttet cirka halvdelen. Der skal jo også lige gøres plads, der hvor de skal flyttes hen - så det er en stor rokade, vi har taget hul på!

Og ja - alt imens vi knokler løs derude, så er det for alvor blevet forår. Guldpilen er ved at springe ud og det samme er vores lille magnolie. Er det ikke bare den skønneste tid!!?

4 kommentarer:

 1. Jo, det er den skønneste tid. Det bliver bare rigtig godt, synes jeg, men jeg er også mest til lige linjer:)

  SvarSlet
 2. Det er blevet godt med de lange kik igennem haven og så er det altid rart med forandring :-)
  Forsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
 3. Det tegner virkelig godt. Smukt, at I gennemfører konceptet og laver lige linjer 'over det hele' selv om det er besværligt med fx buksbomhækken.
  God fornøjelse.
  Vh Lisbeth

  SvarSlet
 4. Så vakkert i hagen din!
  Inspirerende bilder,

  Klem, Ida

  SvarSlet