torsdag den 19. marts 2015

Barnsley House


Sidst i 2012 var jeg på besøg i haven ved Barnsley House og faldt for den charme. Derfor skal vi i dag besøge haven igen og så håber jeg at du kan mærke lidt af det samme, som jeg fornemmer, når jeg gæster haven.

Haven her er måske ikke den store arkitektoniske perle, men den rummer massevis af gode elementer, og så føler man sig velkommen her. Haven er forholdsvist lille og meget hyggelig - og så serveres der en ualmindelig god frokost eller eftermiddagste her på stedet.

Først smutter vi lige indenfor og betaler entré til haven.Og så ud igen. Som du kan se på skiltet herunder er der idag bryllup i haven og det betyder desværre at vi kun har et par timer til at nyde haven.

Men te serverer de gerne på terrassen efter havevandringen, så vi har lidt at køre videre på. Dejligt.
Virker jeg lidt fokuseret på mad & drikke? Jamen, det er altså en vigtig del af hele haverejsekonceptet for mig. Jeg nyder haverne men absolut også de gode pauser, hvor der serveres specialkaffe, engelsk the, hjemmelavede retter og ofte lækre grønne salater med produktion fra egne haver. Det kan man da kun nyde.

Og nu går vi i haven :-)

Her smutter vi ud af havelågen bagerst i haven og sætter kursen mod køkkenhaven.Dette er den meget omtalte Rosemary Verey potage. Den ser ikke ud af meget, nu hvor vi er her. Og buksbommene er desværre syge, ser det ud til. Men man kan godt forestille sig at det må være et fint syn i juli, hvor alle grøntsager strutter af friskhed. Rammerne er fine og også her er der hyggeligt frem for imponerende eller overvældende. Stedet er lidt lilleputagtigt, men det giver lyst til at man går rundt og kigger. Og der er egentlig mange fine detaljer at stoppe op og se nærmere på, hvis vi har de positive briller på. Og det har vi. Ikk?  :-)

Udenfor den lille potage finder vi stedet store køkkenhave. Det er her der produceres grønt til restauranten og her strutter alt som det skal :-)
Efter en tur blandt de grønne sager går vi stille tilbage i gårdhaven.

Og så var der det med den der te. Kom med og tag plads på terrassen. Nu skal benene have et hvil og der er tid til te og havesnak... m.m. :-)


Selvom solen skinner og det er perfekt at sidde på terrassen og nyde have lidt ekstra, så stikker vi altså også lige hovedet indenfor i restauranten. Her er hyggeligt dækket op med krydderurter. 


LIDT FAKTA
BARNSLEY HOUSE GARDEN
Barnsley, Cirencester
Gloucestershire, GL7 5EE

Har du fulgt med fra starten af denne virtuelle haverejse? Hvis ikke, skal du 
vide, at du er hoppet ind midt i en sensommerrejse til Englands smukke haver. 
Følg endelig med. Og giv gerne lyd, så vi ved, at du er med :-)

4 kommentarer:

 1. Her nupper jeg rabarberdrivklokkerne, de cool kugler ved smedejernslågen SAMT smedejernslågen. I andre kan tygge salat. Jeg har mere brug for ÅNDELIG føde af skønhedsmæssig værdi:o)

  Er der nogle, som skal låne min elefanthue?

  Tøsefniiis og knus

  SvarSlet
 2. Uhhh, det er en dejlig have. Den ser jeg gerne en gang til - efter teen ;-)

  SvarSlet
 3. Dejligt gensyn med Barnsley - det sted kan jeg rigtigt godt lide, fordi jeg fornemmer at der sådan bliver kræset for gæsterne, både med det spiselige og med havens elementer. Da vi var der i juli struttede køkkenhaven virkelig og der var skønt overalt.
  Selvfølgelig skal vi nyde te og mad og kage og-og-og - det er jo en del af det at rejse :)

  SvarSlet
 4. Tænk at blive viet i en engelsk hyggelig hobbithave! Det ægteskab har da fået den bedste start. Nu sprang jeg så frokosten over i sidste indlæg, så jeg snupper lige en 5 o'clock tea... gumle-gumle... Og jeg har ingen problemer med positivbrillerne, de klæder faktisk elefanthuen som jeg lige lånte et kort øjeblik fra Tanten, mens hun stak af med kuglerne!!
  Tak for en dejlig tur i en grøn oase med alt til faget hørende... :o)

  SvarSlet