søndag den 15. marts 2015

Waterperry Gardens


Den første have vi skal besøg er Waterperry Gardens, der ligger i Oxfordshire. Jeg har forinden set en del billeder herfra og har glædet mig meget til at se haven. Lad os håbe, der er os noget godt i vente :-)

Butikken og plantemarkedet er det første, vi støder på - og bare her forsvinder hurtigt den første halve time. Der er så mange spændende ting og planter at se på. Meget anderledes end at bevæge sig rundt i en dansk planteskole.


Her er også et kort over haven, som vi lige må se nærmere på.


Og så kan vi altså ikke trække den længere - nu går vi på havevandring.


Bedet, som vi netop har passeret, er altså ret imponerende. Både i plantevalg og sammensætninger.Foran os ligger nu store a realer med skærehave. Med etårige, stauder, prydgræsser mm. Så fint.
Videre til en lille alpinhave. (Bemærk lige de lækre tætte takshække).
Smukke planter er der rigeligt af. Flere navne foreviges med kameraet - efter en hel haverejse er det svært at huske det hele. Så jeg fotograferer altid først planten og lige efter skiltet. Hvis der altså er et :-)  Så kan jeg altid finde tilbage til navnene.Midt i det hele kommer vi til en lille hemmelig have, der ligger bag tætte hække og en smukt dekoreret havelåge.
En lille køkkenhave byder Waterperry Gardens også på.
Og æbletræer så langt øjet rækker...

Et nyt haverum lurer forude.

Og flere smukke staudebede med massevis af prydgræsser. Ret flot med denne mængde blomstring i slut august.

På vej ud igen... skal vi lige finde en frokost? For ja, den første formiddag er gået. Vi har allerede nydt de første timer af vores haverejse i godt selskab - men en skøn have og hyggelig havesnak. Kom med - nu skal der spises. Og kaffe skal der vist også til.

LIDT FAKTA
Waterperry Gardens
Nr. Wheatley, Oxfordshire

Har du fulgt med fra starten af denne virtuelle haverejse? Hvis ikke, skal du 
vide, at du er hoppet ind midt i en sensommerrejse til Englands smukke haver. 
Følg endelig med. Og giv gerne lyd, så vi ved, at du er med :-)

11 kommentarer:

 1. Wow, Lone - det er en smuk have - meget imponerende med alle de smukke gule og lilla blomster og planter - sikke græsser ! Og plænerne.... Men jeg fornemmer at vi har gået meget - der var hele tiden en havelåge eller hemmelig have, som vi måtte hen til. Men sensommer, det er da bare sagen :) Håber de har en god frokost her.

  Knus, Ulla

  SvarSlet
 2. Ja, Ulla - tro mig, frokosten her er perfekt til havefolk, med trætte ben :-) lækker quiche med skøn salat. Og en god kop cafe latte bagefter. Det kan ikke vare længe, før vi er klar til næste have :-)

  SvarSlet
 3. Uhm.... jeg skulle nok ikke have spist stykke nr. 2.

  Hvor bliver de andre af - skal de ikke spise ??

  SvarSlet
 4. De hænger vist fast i haven...
  Vi må hellere vente lidt på dem ;-)

  Måske vi lige skulle snuppe et stykke tærte med den kaffe?!

  SvarSlet
 5. Wauhh, super inspirerende. De der stauebede med lange rækker af den samme blomst. Hmmmm, der skal vist arbejdes lidt i landliggerhaven ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og, ja dem kom jeg vist til at dvæle lidt ved. Er der mere tærte? Jeg er skrupsulten nu :-)

   Slet
 6. Lækre billeder og fed have!

  SvarSlet
 7. Jeg sprang salaten over (har glemt at tage min kanin med) og tog haveturen to gange i stedet. Det er et prægtigt sted vi er på. Jeg kan se, at der er æbledag i september. Det kunne også være interessant.
  Tak for turen.

  SvarSlet
 8. Kære Lone.

  Skønt at komme på haverejse med dig endnu engang. Vidunderlig have med en fin harmoni mellem det grønne og det farvestrålende, det skarpe og det bløde. Jeg er jo ikke til noget, der er så skarpt, at man kan skære sig på det. Her er der masser af fine bløde linjer imellem det skarpe. I love it.

  Har du husket traileren? Jeg skal have en hel del af denne have med hjem....f.eks den pink røn....suk den er dajly:o)

  Hugs and elefanthuehilsner

  SvarSlet
 9. Er du klar over hvad det har kostet mig i taxapenge at indhente jer andre.....!!! ;o) Men nu er jeg her og skal nok nå det hele.
  Du har fuldstændig ret mht de tilhørende butikker, - hvorfor i alverden kan vi ikke finde noget med samme store udvalg i Danmark!? (og nu ikke noget med en sætning a la at vi-ikke-er-så-mange-havetosser-som-i-UK-og-vi-ikke-vil-betale-for-kvalitet!!!)
  Haven er bare underskøn og hver eneste gang jeg ser en engelsk have, forundres jeg over hvordan jeg til stadighed får hjertebanken af glæde. Og nu siger Tante Grøn godt nok at hun ikke er vild med skarpe kanter, - men for dælen da Tante! Nyd lige den spidse hæk med havebænken - det er da kunst!

  SvarSlet
 10. PS. Jeg sprang frokosten over og iler videre til næste have.... ;o)

  SvarSlet