tirsdag den 24. marts 2015

Et vådt besøg i haven ved Kiftsgate Court


Næste morgen går turen til Kiftsgate. Desværre regner det, så det er ikke helt det samme som at opleve haven i tørvejr, men ind imellem er der ophold og mon ikke vi alligevel får en fin havevandring ud af det.

Jeg har før - også på havefolket - vist billeder fra Kiftsgate, og haven er da også en af de gode, hvis du spørger mig. Stedet her har navnet Kiftsgate Court og ligger smukt i bakkerne i Cotswold. Haven er skabt af tre generationer af kvinder, og den er stadigvæk i familiens eje, idet Anne Chambers bor her i dag og er stor del af den daglige drift i haven. Når man er på besøg, møder man hende ofte ved indgangen eller i butikken, og hun er gerne med på en havesnak :-)

Da haven jo er i privat eje, så kan det være svært at hamle op med niveauet på Sissinghurst eller Hidcote, hvor haverne passes af et stort team af gartnere, men denne have er stadigvæk frygtelig charmerende. Også i regnvejr.


Den stærke koboltblå er farven på Kiftsgate. Den går igen på skilte, på plantebordene som du ser herover, på havemøbler mv. Det vil du se mere til, som vi kommer frem :-)
Herfra går vi ind i den hvide have. En have der oprindelig var med ene hvide blomsteringer, men som i dag også indeholder en del pastelfarvede blomstringer. (Vil du også gerne se den i tørvejr, så kan du se en reportage fra den på havefolket.com).Jeg er ret vild med dette haverum. Både med plantevalget og med rummet. Der er bare noget her, der virker.


Fra den hvide have går vi ud til Annes flammebed. Jeg har tidligere set det i juni, hvor det også er ret fint. Her i regnvejr er det måske lidt svært at få det hele med? Men - jeg synes det er ret så flot komponeret.Og så må vi igen stoppe ved en smuk pink røn. Navnet får du også lige :-)
Rundt om hjørnet træder vi igen en lille hytte og så er vi inde i den moderne have, som er anlagt i Anne Chambers tid.

Mon ikke du er med på at tage et hvil på bænken herover og nyde stilheden, før vi går videre....
Her det lange staudebed, der ligger foran huset - mellem huset og den skønne udsigt udover landskabet, som vi kigger på om lidt.


Og så drejer vi os lige de der 180 grader og nyder landskabet...


Herfra går det ned af trapperne mod bassinet - et element du garanteret har set ofte før?


Mens jeg betragter udsigten og skyernes spejling i vandoverfladen, er der et engelsk par, der nyder kigget op mod huset.Kan du mon fornemme, hvor stort dette bassin faktisk er?Opstigningen begynder og inde længe er vi tilbage i den øvre del af haven. Her kan vi få kaffe - eller gå en lille ekstra runde i haven.

Nå - lad mig høre, hvad du synes. Er haven her mon noget for dig?


HER ER VI
KIFTSGATE COURT GARDENS
Kiftsgate, Chipping Campden
GL55 6LN

Har du været med fra starten af denne virtuelle haverejse? Hvis ikke, skal du 
vide, at du er hoppet ind midt i en sensommerrejse til Englands smukke haver. 
Følg endelig med. Og giv gerne lyd, så vi ved, at du er her :-)

10 kommentarer:

 1. Du lokker mig jo ud i overspringshandlinger Lone - jeg skulle jo sidde og arbejde, men nu vil jeg da hellere blive her :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyggeligt at være på tur med dig :-)

   Slet
 2. Hei! Yes, denne hagen er absolutt noe for meg. Veldig inspirerende å se. Har bladd opp og ned flere ganger. Hagen har så mange forskjellige vakre uttrykk. Ha det godt! Anne

  SvarSlet
 3. Det ser så hyggeligt ud i denne have. Tak for kigget.

  SvarSlet
 4. Nøj en dejlig tur
  Dejligt at se noget der ikke er drevet af 100 gartner
  Blåt, den er rigtig flot brugt.
  en fin mørkbladet vin, måske kunne den være vinterhårdfør i drivhuset.
  pist....den lyserøde hyld er en Røn ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha - typisk mig. Selvfølgelig er det en røn.
   Har hyld i hovedet pga helt andre planer ;-)

   Godt du fik mig rettet der.

   Slet
 5. Tak for en fin tur. Dejligt at se, hvordan den røde jakke klæder billederne 😄

  SvarSlet
 6. Selv om man har "oplevet" Kifsgate på fotos og tv før, så snupper jeg gerne en ekstra tur.... og en mere. Nød alle krogene og sad og jublede over det klassiske lange staudebed, for derefter at vende mig om og få et sug i maven over udsigten. Wouw.... De blå møbler er perfekte og det store bassin med udsigtsbænken i "stille ro" er fænomenal. Tak for turen. :o)

  SvarSlet
 7. En skøn have, som jeg har til gode i virkeligheden. Flotte vandanlæg og en fænomenal udsigt over det smukke Cotswolds - jeg vil helt sikkert vende tilbage til dette indlæg igen og igen og billederne er rigtigt fine selvom det regnede.

  SvarSlet