mandag den 17. februar 2014

Det lykkedes

7. januar lagde jeg et løg i ovnen et par timer ved 40 grader.
 
To uger efter var den første knop på vej op! 

...og nu er den i blomst.

Jeg fulgte opskriften som du kan læse her på bloggen - om pasning af amaryllis.

Sjovt nok er indlægget om pasning af amaryllis med afstand havedagbogens mest populære skriv i de sidste år. Selv her i skrivende stund ligger det på førstepladsen mellem de "populære indlæg".

Men, jeg kan også kun anbefale dig at prøve. Det er hyggeligt at følge løget året rundt. Også om sommeren hvor det står frodigt med masser af friskgrønne lange blade.


8 kommentarer:

 1. Har du prøvet at lægge løgene i køleskabet, indtil det bliver lidt mere forår, og så plante dem ud i krikkerne. De er også ret fine som blomstrende krukkeplanter om sommeren ... Har et billede et eller andet sted... KH Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. nej - hvor spændende. det lyder også ret godt :-)
   Kan man så drive dem igen til vinteren eller skal de hvile til forår?

   Slet
 2. Har ikke prøvet, men løgene skal have ti ugers hvile ved 10-15 grader, før de kan spire igen. Så de skal nok bare vokse videre i krukken, indtil bladene visner helt ned som tegn på at løget går i hvile. Jeg er en knold til at finde rundt i bloglandskabet, så jeg lægger det gamle billede på min egen blog på http://helthenihaven.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte - så fandt jeg frem til din amaryllis, men kan ikke lykkes med at skrive til dig - så jeg skriver her i stedet.
   Det ser da imponerende ud med amaryllis i sommerhaven. Det må jeg prøve på et tidspunkt. Har en del hvide fra denne jul, som jeg kunne forsøge mig med. Tak for tippet :-)

   link til Lotte: http://helthenihaven.com/2014/02/17/hippeastrum-i-juli/

   Slet
 3. Den er så smuk. Har kun haft amarylis en gang. Kan egentlig ikke huske, hvorfor jeg ikke fortsatte. Måske var det ikke den store succes. Men det kan du jo blive nu med dine - og Lottes - gode råd :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da en sjov idé med amaryllis i sommerhaven, synes jeg. Har et par stykker jeg godt kunne test med et køleskabsbesøg :-)

   Slet
 4. Hej Lone
  Jeg bøvler også med at svare på andres blogs - gad vide om det har noget med forskellige systemer at gøre … men i hvert fald held og lykke med projektet - og de andre. Der er også ved at være trængsel og klar til startfløjt på pottebordet i mit drivhus :-)

  SvarSlet
 5. Som sagt bøvler - nu kom den afsted med blogadressen i stedet for mit navn uden at jeg kan gennemskue hvorfor - og der med uden afsender - Mange hilsner Lotte

  SvarSlet