lørdag den 31. januar 2015

Udsigter

Haveliv er noget sjovt noget. I denne vinter, hvor det er koldt og ofte også vådt - med kolde vinde rundt om hushjørnerne - så har jeg simpelthen ikke megen lyst til at være ude i længere tid ad gangen. Korte ture bliver det til. Ud med solsikkefrø til fuglene, hente brænde, hente krydderurter i køkkenhaven eller rydde lidt op. Højst et kvarter ad gangen. Så fryser næsen, og jeg fortrækker igen til indendørs forhold med ild i pejsen.

Men - smukt det er det altså.

Når jeg som i dag vågner tidlig lørdag morgen og nyder haven gennem vinduerne. Svær at fange, er stemningen, men tro mig, det er altså fint. Kigger man længe nok er nuancerne ikke bare brunt i brunt, men også andre toner dukker på. Blå, lilla og grønne. Okker.

Især i det hvide bede har jeg fået valgt nogle planter, der gør sig godt i vintertiden. Fennikkel, prydgræsser, agastache og kartebolle.


Udsigten gennem køkkendøren er helt anderledes rolig. Her står nærmest altid en zinkbakke (når den ikke er fyldt med småspirer ) og fungerer som fuglebad. Især solsorte sætter stor pris på den og er her flere gange dagligt.

Fra spisebordet er udsigten den første lille flig af den store have. De store portugisiske laurbær fanger øjet - og mine tanker flyver straks til den haveplan, der ligger i min mac. Overvejelser om at lave dette område helt om. Det sker en dag - men ikke i år. Det kan jeg allerede nu se, at der slet slet ikke bliver tid til. Mange andre planer er på vej - både i haven og i livet. Så det må vente - endnu på ubestemt tid :-)
Rigtig god weekend til dig & dine
Lone

8 kommentarer:

 1. Hej Lone.
  Haven er også smuk om vinteren,jeg er da helt vild med dit det sidste billede og kan godt forestille mig hvor hyggeligt det er en vinter aften med lys i lanterne.
  Det er altid spændende med nye planer og jeg glæder mig til du måske deler lidt mere ud af dine.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok dele ud :-) så snart jeg får tid til at få tegningen ud af hovedet og ned på papir, skal jeg nok dele den her! Håber det bliver et tidligt aprilprojekt :-)

   Slet
 2. Du har bestemt lykkedes med at fange en dejlig stemning derude. Tænk at vi i sensommeren tørstede efter regn, det fik vi så. Og lidt mere til, men nu er den der snart, foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det bliver simpelthen skønt m forår. Det er den dejligste årstid i haven af dem alle.

   Slet
 3. Så smukke billeder av din februarhave!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - Ingvill. Det ligner lidt, at jeg bor i en fryser, der er ved at rime 100% til :-)

   Slet
 4. Om det er forår, sommer, efterår eller vinter har jeg har altid elsket at følge med her Lone - og jeg glæder mig fortsat :-)

  SvarSlet
 5. Og det er super hyggeligt at du tit kigger forbi :-)

  SvarSlet