lørdag den 3. marts 2018

omlægning af nordhaven

Tankerne har været undervejs et stykke tid. Der skal laves om i nordhaven - som også kaldes morgenhaven, fordi det er her vi på gode sommerdage drikker morgenkaffen i weekenderne.

Egentlig er jeg ret glad for morgenhaven allerede. Der er kun få elementer, og der er en dejlig ro deromme: en terrasse, et måneskinsbed og så en lille græsplæne. Hele sommerhalvåret elsker jeg at komme om i rummet - både med kaffen og for at vande eller luge lidt.


Men haverummet ligger også op til vores køkken, som er et rum, vi opholder os rigtig meget i. Og det betyder, at vi kigger rigtigt meget ud på det. Hver dag. Og der er flere ting der gør, at det er et uharmonisk rum at kigge ud på henover vinteren, så derfor er jeg gået med på at det skal laves om.

Gået med på... hvad skal det betyde?

For 2 1/2 år siden fik jeg lavet en sort bænk til rummet, som jeg havde krukker på og netop den ryddede rigtig godt op i rummet og fik styr på rammerne. Men kort tid efter kom der en pizzaovn til og efter den kom ind, har der absolut ikke været ro i det rum. Den er stor, fylder enormt og passer slet ikke ind. Til gengæld får vi de bedste pizzaer, og jeg glæder mig over, hvor stor fornøjelse vi har af ovnen - hele familien.

Så fra at rummet i dag meget er mit rum, så skal det nu laves om, så det kan være til glæde for flere. Især for min bedre halvdel, der meget gerne vil lave mad ude - enten i sin pizzaovn eller over grill og blus. Derfor beslutningen om at lave et udekøkken i kombination med pizzaoven. Dermed følger også en beslutning om flere spisepladser. Og så igen et ønske om at etablere en træterrasse, så man kan gå ud i bare fødder uden at slæbe skidt med ind efterfølgende.... og så er der lige et par ting mere, jeg måske gerne vil lave om, når vi nu er i gang :)

Den foreløbige skitse, ser sådan her ud:


Heldigvis har jeg allerede fundet den rigtige grill til udekøkkenet. Det har været et af de afgørende punkter. For den skulle kunne lidt af hvert og samtidig se fin ud indbygget i et køkken med sorte rammer og hylder. Det har været lidt af en investering, men jeg tror på, at det er den helt rigtige løsning til ønsket om at komme ud og lave mad.

Når sneen slipper taget, så skal vi ud og igang. Først er der et bed, der skal ryddes...
Men indtil da sidder jeg på mine hænder og tvinger mig selv til at nyde roen, inden det hele går løs.

Rigtig dejlig weekend til dig,
Kh. Lone

5 kommentarer:

 1. Jeg er selv i gang med en større renovering, så jeg blev helt glad, da jeg så du gør dig samme tanker om at se kritisk på sagerne og efterfølgende smøge ærmerne op. Nogen synes, jeg gør det alt for indviklet. Jeg synes selv, jeg forenkler.
  Det lyder som nogle gode løsninger, du har fundet. Jeg kan ikke få siddepladser nok. Glæder mig til at følge resultaterne.
  Her er mine planter: blog.byhaveniebeltoft.dk/tag/opgradering-af-haven/
  Vh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Kære Lone. Så mange overvejelser man må gøre sig inden man griber til spaden og skruemaskiner. Vi står faktisk lige aktuelt med den samme problemstilling om sommerkøkken og terrasse. Hvordan skal det fungere, hvor langt væk, skal det overdækkes, strøm, vand etc. Jeres har jo den helt klare fordel at ligge i direkte forlængelse af husets køkken, jeg kan kun anbefale projektet, vi laver mad ude på grillen og friture hele året, og det fungerer bare bedst når man ikke skal rende for langt. Har I indtænkt en form for overdækning, det vil øge anvendeligheden betragteligt. Jeg ved jo godt I har en anden skøn overdækket terrasse i forvejen.
  VEnligst
  Henrik

  SvarSlet
 3. NB du efterspurgte vist engang for et par år siden om nogen kunne lave nogle trækrukker eller kendte til nogen der forhandlede dem. Er det stadig aktuelt, eller er du gået all in på terracotta.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Henrik - nu er jeg vist gået all in på terracotta :) Men derfor hører jeg gerne et link til hvem der laver sådan noget. Kh. Lone

   Slet
 4. nice article great post comment information thanks for sharing.
  หนังออนไลน์

  SvarSlet