søndag den 29. januar 2012

Great Dixter midt i juni

Nu er Skanderborg dækket i et tykt lag sne, og forår synes længere og længere væk. Men kan nu ikke holde tankerne fra haveprojekter... jeg har netop været igennem fotos fra sidste års havetur til England og synes lige, I skal have lov til at kigge lidt med."Sunken Garden"... som ikke var helt så velholdt. Men frodighed og plantesamling er selvfølgelig imponerende i sig selv.
"Meadows" - bemærk lige de formklippede taks.


Trappen herunder har jeg flere gange set i artikler m.v. om Great Dixter, men var noget skuffet over synet IRL. Få uger senere så jeg samme del af haven på Claus Dalbys blog, og der ses det tydeligt, hvordan de fine blå hør skaber scenen... når de er i blomst!


Et vildnis af blomstring i Great Dixters "High Garden".
Køkkenhaven hvor alt står på lige rækker, og alligevel hersker der lidt samme kaos og vildnis som i resten af haven. 


"High Garden"Og så lige de fine påfugle, som Great Dixter bestemt er kendt for.


Ved indgangen til haven står denne forsamling af syltetøjsglas med afskårne blomster suppleret med blomsternavnene. Måske brugbar inspiration til jer, der er med i "Åbne haver 2012.

10 kommentarer:

 1. Skønt med sådan en havetur på en kold januardag. Tak for det.

  SvarSlet
 2. Sikke en frodighed. Var min have bare halvt så flot, så ville jeg være glad!! Jeg er også vild med de skønne huse, de har.

  SvarSlet
 3. Dejligt gensyn med Great Dixter - jeg har dog endnu tilgode at besøge stedet, men har jo set de mange billeder og video på CD's blog.

  SvarSlet
 4. Åh hvem der kunne komme afsted igen i år, jeg er bestemt ikke færdig med den have... :o)

  SvarSlet
 5. Dejlige billeder, måske jeg lige skulle google den nøjagtige beliggenhed.

  SvarSlet
 6. Takker for skønne billeder fra Great Dixter. Haven er også på min ønskelisten, over haver jeg gerne vil se :-)

  SvarSlet
 7. Hvor er det ustyrlig smukt...Jeg ville da blive helt svimmel af glæde, hvis det var mig som havde oplevet den have..Jeg får lyst til straks at tage på "haverejse"..

  Hilsner

  Eva-Andrea fra madoghave.blogspot.com

  SvarSlet
 8. Ja, Great Dixter er et sansebombardement. Ofte for farverigt til min smag. God idé med syltetøjsglassene.

  SvarSlet
 9. Hej Lone
  Gå ind på Haverummet, jeg har en besked til dig:-)

  Knus

  Karina

  SvarSlet
 10. Wow - køkkenhaven er helt vidunderligt - og meget inspirerende. Jeg er vild med espalier frugttræerne, der er brugt til indramning. Det samme har vi gjort om vores køkkenhave - dog i mindre format!!!

  Ja, faktisk en god idé at vise blomsterne på den måde (sidste foto).

  Kh. Marlene

  SvarSlet