tirsdag den 23. juni 2015

Krukker

Stille og roligt kommer "sommerkrukkerne" på plads.

På vores terrasser står de krukker, der står her året rundt - næsten altid flere ens krukker med ens planter - på lige linje, men andre steder er det lidt mere blandede forsamlinger.

Herunder er det dahlia 'Thomas Edison', der er kommet i zinkspande fra HaveMedStil. (Mærket er b-green). Rundt om i haven har jeg en del grå som supplement til terracottakrukkerne, og især til planter som disse - der jo skal op om vinteren - er det dejligt med lette og tynde beholdere, der bare kan tømmes til efteråret og stables i skuret.

Her er flere af de forskellige krukkeplanter samlet. Den store terracottekrukke er fra vores eget sortiment. De øvrige er maskinlavede krukker, der ikke holder så længe. Men fx er krukkerne (til venstre) med myrter og de skal ind om vinteren, så det gør det ikke helt så meget, at krukken er lidt sart.

I køkkenhaven står alle krydderurter på solsiden og nyder solen fra morgen til aften.


På trappen tripper 4 opstammede rosmarin i håndlavede terracottakrukker.

Jeg har endnu en del sommerplanter, der venter på beholdere, så i de kommende dage skal jeg have fundet lidt flere zinkspande eller måske gode kurve. Heldigvis kører vi om blot 1/2 time ud med HAVEFOLKET magasiner til nye forhandlere, og der ved jeg, at jeg skal på besøg ved lækre planteskoler. Så mon ikke bagagerummet rummer lidt godter, når vi i aften kommer hjem igen. Så kan jeg bruge min sankthansaften på at plante til, mens jeg venter på, at manden kommer hjem fra forretningsrejse, og stemningen kommer ikke til at fejle noget, for ungerne har planer om bål i haven med venner. Holder solen sig på himlen, kan det blive en af de rigtig hyggelige aftner i haven :-)

God Sankt Hans til dig!

3 kommentarer:

  1. Hvor er det smukt at se dine mange krukker og potter!
    Ha' en dejlig sankthansaften, Lone.

    SvarSlet
  2. Lyder dejligt, håber alt falder i hak. Det ser godt ud med alle dine krukker, kender til temaet du berører. Jeg plejer at lægge nogle europaller i min krukkehave og stille alle krukkerne op på dem ( de helt store flytter jeg ikke ), det gør at vandet kan rende fra og frosten ikke tager dem. Det ser dejligt ud med så mange forskellige krukker, det nyder jeg selv:-), kh Margit

    SvarSlet