mandag den 15. august 2016

Når det går for stærkt

Kender du det der? Man har lige fået en god ide, og så skal den udføres med det samme!I dette tilfælde var det frem med sækkevogn og så ellers i gang. Nu skulle der flyttes krukker.

Det er nu faktisk noget jeg gør ret tit, for som sæsonen skrider frem ændrer jeg holdning til, hvad der skal stå det ene eller andet sted. Og det plejer at gå godt.

Men... Lige i dag havde jeg besluttet mig for at flytte rundt på havens største krukker (næststørste i hvert fald).

Og så skal der jo lægges kræfter i og det skal gøres omhyggeligt.

Men tiden var der egentlig ikke helt og så skulle det måske lige gå mere stærkt end jeg var omhyggelig.

To store krukker blev flyttet sammen som afslutning på træterrassen og kantning af 'rummet' ved entrédøren.

Men jeg ville godt lige have den sidste med også. Den stod med de fine små tagetes i køkkehaven og skulle være prikken over i'et. Problemet er bare at der er et niveauspring fra køkkenhave til entrédør på ca. 1,5m og vejen fra det ene niveau til det andet er en stejl græsrampe.

Tilløb, kræfter lægges i - og klask. Undervejs røg krukken af og landede med et ordentligt brag. Havde jeg brugt lega i krukken, så havde den måske overlevet, men jeg bruger altid potteskår som dræn - og i denne var de store. Det hele klirrede sammen og krukken gik itu. Ærgerligt! Meget kan en krukke holde til, men at blive smidt et par meter ned fra en sækkevogn - det går ikke.

Nu ligger stumperne og fylder på græsplænen, og der kommer de til at ligge i morgen. For kræfterne slap op lige der. Hæ. Så kan jeg lære det!

Og herunder er så de to fætre, der ikke fik selskab. Ved nærmere eftersyn så synes jeg faktisk også, at det er bedre med blot de to... Så det var faktisk totalt spild af kræfter og krukke at begynde at slæbe på den sidste.

Til gengæld så kan jeg nu nyde denne fine farvekombination af orange, bordeaux og lilla.

Trillebøren får lov at stå lige udenfor mit kontorvindue, og så kan jeg nyde det, til jeg kommer ud igen i morgen en time og tager fat på oprydningen.


Rigtig dejlig dag til dig :)

7 kommentarer:

 1. Hej Lone
  Hos os er det mit job at flytte de store krukker Vi har dem i flere størrelser fra stor over uhåndterbar til forbandet-%¤(//&^(=)&-irriterende store.
  Det er egentligt ikke mig der har ønsket så store krukker, og det er sjældent mig der ønsker dem flyttet heller. Men nu har jeg da fundet ud af hvordan jeg slipper for at mase med dem fremover. Der skal bare gå en enkelt i stykker i ny og næ. Man(d) er jo ikke forpligtet over evne, heller ikke som krukkeflytter. Hæ hæ.
  Minder i øvrigt om et tilsvarende godt princip for tøjvask.
  Tak for det ufrivillige tip :-)
  Ærgeligt med den flotte krukke.
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
  Svar
  1. :-)))) Forstår dig 100% ... som forbandet-%¤(//&^(=)&-irriterende store. Sådan en har jeg også :) Men jeg vil ikke undvære den, for den er også fantastisk-%¤(//&^(=)&-irriterende lækker :-).

   Hyggeligt med din kommentar!

   Slet
 2. Ærgerligt - men hvor der handles, der spildes - er det ikke det, man siger.
  Hvad siger din ryg egentlig til at flytte rundt på de store krukker? Her hjælpes vi ad med de store på en gammel sækkevogn, jeg ville nødigt selv håndtere dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis jeg ikke gør det hver dag, så går det fint med ryggen :) Jeg er ved at have en god teknik med at bruge kropsvægten til at få dem løftet op med sækkevognen, så hvis de bare ikke kommer for langt over 60 kg, så går det ;-)

   Vi plejer i øvrigt også at hjælpes ad med de helt store, men nu skulle det jo lige være nu :) Og jeg var alene hjemme! Så kan jeg lære det :/

   Slet
 3. Du er da fuldstændig vild. Jeg ville ikke flytte på det alene, men ville sikre mig, at enten min far, svigerfar eller mand var i nærheden til at give en hand.
  Men hvor er det ærgerligt, også selv om du er vældig tilpas med synet kun af de 2 krukker. Mon ikke du finder på en løsning med en ny krukke med andet indhold i på et tidspunkt?
  Og forresten, så skulle vejret i dag blive fantastisk til oprydning ;-)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - når det lige kommer til havearbejde og krukkeflytning, så er jeg lidt uterlig :)

   Men, tro mig Ketty, næste gang venter jeg, til Thomas er i nærheden. Vil helst ikke miste flere store krukker på den konto :))

   Slet
 4. Fra mit skrivebord har jeg udsigt til en trillebør med purløg og jordbær, der skal have nye placeringer - et projekt startet i en pause i går. Godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt;-) God fornøjelse med oprydningen.

  SvarSlet