BOGREOLEN

Her finder du min anbefaling til de virkelig gode havebøger - de bedste havebøger i min bogreol. Dem jeg tager frem igen og igen, og som jeg til hver en tid vil anbefale til en anden med samme haveinteresse.


Søren Ryge & Cathrine Becher
HAVEGLÆDE

De smukke havebilleder - taget af Cathrine Becher - bærer hele bogen og kompletterer Søren Ryges ærlige tekster på så dejlig en måde, at dette værk ganske enkelt er en lille dosis haveglæde i bogformat. Læs hele anmeldelsen af bogen på havefolket.com.

Politiken, 2014
Aarstidernes køkkenhave
Søren Ejlersen, Frank van Beek & Jacob Dietz
AARSTIDERNES KØKKENHAVE, SÅ-BED-HØST-SPIS

En bibel for køkkenhavedyrkere - der er let at forstå og let at blive inspireret af. Læs uddrag af bogen på havefolket.com.

People'sPress, 2014
Piet Oudolf
LANDSCAPES IN LANDSCAPES

Er man fascineret af Piet Oudolfs univers, så er denne bog den helt rigtige. Den er fyldt med beskrivelse af tankerne bag designet og naturligvis en bunke af lækre fotos, der er vildt inspirerende.

Thames & Hudson, 2011

Piet Oudolf
DRØMMEPLANTER TIL DEN NATURLIGE HAVE

Et smukt opslagsværk der giver fint kig ind i Piet Oudolfs planteunivers.


Nina Ewald
DESIGN DIN HAVE MED HØJBEDE
Nina Ewald fanger med sin nye bog essensen af en af tidens trends indenfor havedesign - brugen af højbede. For flere haveejere er højbedene forbeholdt køkkenhaven, men Nina har øje for at elementerne er på vej ud i mange andre dele af haven - ja, de er der allerede. Læs en anmeldese på havefolket.com.

NICE, 2014John Brookes
ASCHEHOUGS BOG OM DEN LILLE HAVE

Selvom man har en relativt stor have er der masser af god inspiration at hente i denne. Se lidt mere om bogen under indlægget 'Inspiration til den lille have'


Ursula Buchan
DEN ENGELSKE HAVE


Skøn bog med fortællinger om den engelske have. Bliver ikke mindre interessant, når man har været i mange af de kendte engelske haver!

Fotos af Andrew Lawson
Nyt nordisk forlag Arnold Busck, 2007


Hans Peder Christensen
EN HAVEREJSE TIL SYDENGLAND

Meget informativ bog om de kendte engelske haver med dybdegående fortællinger om havernes tilblivelse samt om menneskene bag. Et stort værk i den henseende. Bogen har været en super optakt til vores haverejser til England, hvor mange af bogens haver er blevet besøgt - eller er på ønskelisten til senere rejser! Min eneste anke ved bogen er den til tider lidt ringe billedekvalitet.


Claus Dalby
DEN LEVENDE HAVE

Jeg købte mig denne som optakt til en sommerferie for 8 år siden, og jeg var ikke til at komme i kontakt med igen, før jeg havde læst den fra ende til anden. Denne er - efter min mening - den bedste bog fra Claus Dalby.

Anne Just
HAVENS BLÅ BOG

Bogen er et must-have, hvis man - som jeg - har et blåt staudebed. Bogen indeholder beskrivelse af alle Annes gode forslag i den blå genre og det er ikke så få.

Buiten Leven
HAVELIV

Egentlig allermest bare en "lookbook" med inspiration til 4 forskellige havestilarter, men indeholder dejlige elementer, der har inspireret mig i min tidlige havepassion.

Forlaget Søren Fogtdal 
2001
Tony Lord
GARDENING AT SISSINGHURST

Skøn bog om den hvide fantastiske have v. Sissinghurst.

Nori og Sandra Pope
HAVEN I FARVER

Bogen beskriver Nori og Sandra Popes tilgang til komponering af haven efter princippet tone-i-tone inden for hver enkelt farve. Bogen har dansk forord af Anne Just.Rie Post
DEN DOVNE HAVE

En inspirerende havebog til dig der gerne vil have en have, men ikke har behov for megen havearbejde. Masser af gode illustrationer og eksempler samt vejledning til valg af planter.

Kjeld Slot
HAVESPOR

Skøn og kyndig beretning om tilblivelsen af en have.
Læs en anmeldelse på havefolket.com.Rosemary Verey
DEN STORE HAVEBOG OM HAVEARKITEKTUR

Forfatteren var en af Englands førstedamer indenfor havedesign, og bogen skildrer i detaljer flere af hendes fantastiske haveanlæg. Dvs. haveplaner med tilhørende plantefortegnelser + beskrivelse af havens opbygning mv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar