lørdag den 24. april 2010

Dahlia drømme

I dag har jeg også fået lagt mine Dahlia-knolde til forspiring. De kan sættes direkte ud, når risiko for nattefrost er ovre, men på denne måde får jeg lidt tyvstart inden de lægges ud engang i maj.

 Dahlia x hortensis 'Boy Scout':


Vejledningerne for dyrkning af dahliaer er egentlig ganske simple, men der er lidt arbejde i det.
 • April-Maj: Knoldene lægges til forspiring. Gerne tæt i kasser og med spagnum ca. 2/3 op om knoldene.
 • Midt maj/først juni: De spirede knolde plantes ud i haven ca. 1 cm under jorden - omkring Grundlovsdag der sædvanligvist er tidspunktet for hvornår risiko for nattefrost er ovre.
 • Juli-september: I den første tid vandes der og gødes lidt. Så snart blomstringen begynder, stoppes gødningen. Ellers kommer der for mange blade og dermed færre blomster. Og så er det bare at plukke løs af de smukke blomster.
 • Straks efter første nattefrost klippes planterne ned og knoldene tages op og lægges til tørre tørt. Fjern så meget jord som muligt - evt. efter de er tørre. Så er det lettere. Stilkene klippes ned til 1 cm, som er samme dybde de skal plantes i igen til næste sommer :-)
Jeg kaster mig i år ud i tre nye sorter: 'Arabian Night' (mørk dekorativ), 'Snowflake' (hvid pompon) og 'Wishes and Dreams' (rosa pæonblomstrende).

2 kommentarer:

 1. Du skulle vel ikke have en lilla pompon der Kaftan?
  Venlig hilsen
  Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej - den har jeg aldrig haft - er den mon god?
   kh. Lone

   Slet