tirsdag den 27. april 2010

Inspiration fra Djursland

Lidt mere inspiration!

Sidste sensommer - midt i august - var jeg med min søde og meget haveinteresserede veninde Karen Magrethe ud og besøge hendes forældre (Anna og Anders) og deres meget fine gartneri: Brændtvad Gartneri. Gartneriet er egentlig lukket, men der er alligevel masser, masser af inspiration at hente.


En af de ting der virkelig er overbevisende, er frodigheden kombineret med charmen fra de gamle drivhuse. Det kan man kun nyde. At forsøge at efterligne det i en - som min - meget yngre have er praktisk talt dømt til at mislykkedes.

Og så synet herover til højre, der popper op i mine tanker gang på gang - imponerende hvide skærmliljer (på latin agaphantus).
Efter besøget købte jeg straks en stor hvid skærmlilje, som jeg nød hele sensommeren og store dele af efteråret i krukke på min terrasse. Til min store fortrydelse landede den ved en omstrukturering på bagsiden af mit hus, hvor jeg fandt den, efter sneen var tøet. Frosset til sit endeligt - frygter jeg. Men hvide skærmlinier skal der ind i haven igen, så jeg må på planteskolebesøg!
Vedr. Anders og Annas smukke gartneri: Aftalen med KM er, at vi tager en tur til Djursland igen, når pæonerne blomstrer til sommer. Det glæder jeg mig virkelig til :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar