lørdag den 15. januar 2011

Frisk basilikum

Mens køkkenhaven er i dvale, er det skønt at have friske krydderurter inde. Jeg har tidligere haft ret svært ved at holde liv i frisk basilikum, men her har jeg fået et super tip af min søster (hvis svigerfamilie er italienere): 
  
Man tager stiklinger af den plante, man har købt i supermarkedet og sætter i vand.

Indenfor få uger får stiklingerne rødder og så kan de plantes og er meget mere robuste end den oprindelige plante.

Og så skal man lige huske ikke at plukke fra toppen, men tage bladene langs siden af grenene, da væksten ellers hæmmes betragteligt.

Om sommeren hvor der er mere lys, er planten meget nemmere at have med at gøre, men her om vinteren er det min erfaring at man skal være lidt mere varsom.

1 kommentar:

  1. Tak for tippet om stiklingeformering af basilikum. Man må jo lære af de rigtige. :-)

    Henrik

    SvarSlet