mandag den 10. marts 2014

Den dejligste have

I denne måned lancerer TV2 FRI et nyt haveprogram: "Årets dejligste have". Det bliver sendt de kommende mandage - også i aften - og jeg vil helt sikkert være at finde bag skærmen. Selvfølgelig fordi jeg glæder mig til at komme på besøg i en masse fine danske haver!

At jeg kender og holder meget af en af deltagerne, gør nok også at jeg kigger lidt ekstra med. Min kollega og dejlige ven Marianne (fra Havefolket) er nemlig blevet lokket med i programmet :-) Hendes helbredende have er sat under lup og vurderet af to haveglade dommere.

Jeg ved, hvor havepassioneret Marianne er, og hvor meget hendes have har gjort for hendes liv her de senere år, så haven vil for mig være en stærk kandidat i programmet. Ikke udfra vurdering af hvad den kan af alt det arkitektoniske, jeg elsker ved en privat have, men fordi den virker!! Den bliver brugt & nydt & snakket med & leget i & mærket... ja, og meget meget mere. Alt det, der - over alt andet - er afgørende for, at en have er en succes for sine beboere.Mariannes have kommer først den 31. marts på TV2 FRI - men jeg sidder der nu allerede og følger med fra i aften :-) Håber på godt dansk haveTV.

Mon ikke du også kigger med, når vi skal på fælles havevandring på TV2 FRI?


14 kommentarer:

 1. Jo det ville jeg meget gerne, men kan desværre ikke tage TV 2 fri, jeg har prøvet at tilmelde mig, men det lykkedes ikke. :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må tilmelde dig et prøveabonnement på TV2 PLAY - så kan du se det :-)

   Slet
 2. Jeg vil også være at finde foran skærmen i aften og de kommende mandage - dejligt med et dansk haveprogram og ekstra spændende bliver det at se Mariannes have :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Også selv om man har været i den er det spændende at se den på TV :-)

   Slet
 3. Selvfølgelig skal vi på havevandring sammen. jeg har endda i skrevet det i familiekalenderen....
  min sportsgale mand spurgte om det var vm, men jeg sagde at det var DM

  SvarSlet
 4. Tusen takk for tipset. Nå skal jeg kose meg med hageprogrammet, jeg også :) Ingenting bedre enn det!
  God kveld :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er altså skønt med haveprogrammer :-)
   Og ekstra hyggeligt når man kender lidt til et par af deltagerne!

   Slet
 5. Kære Lone

  Jeg er udvikler hos tv-produktionsselskabet Gong. Vi er i gang med et helt nyt haveprogram til TV2 Fri.

  For første gang nogensinde samler vi danskeres små og store havehistorie i et program. Når TV2 Fri rykker ud på planteskolen og følger de dygtige og dybt passionerede gartnere på en af landets største planteskoler.

  Vi søger derfor medvirkende, der står og skal ud og købe ind til årets første dage i haven.

  I den forbindelse vil vi rigtig gerne følge dig i dine indkøb hos en planteskole, som vi har fundet.

  Du må meget gerne kontakte mig, hvis du er interesseret eller ønsker yderligere information.


  På forhånd tusind tak.

  De bedste hilsner

  Anne Klerke, udvikler
  Gong Media

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Klerke.
   Det lyder hyggeligt - du ringer bare :-)

   Slet
 6. Kontakt:

  annek@gong.nu
  Tlf: 29 62 28 61

  SvarSlet
  Svar
  1. Og mit er 5375 8090.
   Vi tales ved :-)

   Slet
 7. Jeg så skam også programmet - og var lidt skuffet - jeg synes at der var for meget "studievært" og for lidt have..... jeg ville så gerne ha' set lidt mere af de fine haver, end tilfældet var, og håber at fotografen fokuserer mere på have og mindre på mennesker næste gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi - jeg må indrømme at jeg giver dig lidt ret. Det var dejligt at komme rundt og se de forskellige haver, men jeg ville også gerne have set endnu mere fra haverne - og høre meget mindre kommentering. Og så synes jeg man skal gå ind i en have og nyde alt det gode der er i den, uden man behøver at lede efter noget at sætte fingre på . ... Med mindre man altså bliver spurgt :-)

   Det ville være super interessant at høre om hvordan ejerne bruger haven, hvilke dele de har mest glæde af, hvilke planter trives optimalt i haven .... der er så meget at snakke om! ... Og masser af inspiration at give videre hvis der lige bliver sat lidt ord på.

   Slet