mandag den 24. marts 2014

Det er ellers ikke noget, jeg fejrer, ...

... men jeg er nu alligevel lidt overrasket. Altså over at det i går rent faktisk var 4 år siden, jeg startede bloggen her. Lidt vildt, ikke?


Noget tid forinden havde jeg haft havedagbogen på en mono-hjemmeside, men besluttede mig for at starte en blog i stedet for at få lidt kommunikation med andre også. Og det har jeg ingenlunde fortrudt. Nyder i fulde drag at have mødt mange søde havemennesker af denne kanal. Fx. var det enormt hyggeligt sidste år at have flere af jer med på min virtuelle haverejse :-)Man kan tænke, at havebloggeri går ud over tiden til haven, men det gør det sjældent. For på en eller anden måde, så lader begge dele sig passe ind.


Bloggen her har to funktioner for mig: 1. At være min havedagbog - og 2: at kunne bidrage til havesnakken med alt muligt mellem himmel og jord i haveregi. Primært med glæder, ærgrelser og erfaring fra arbejdet med min have.

Hertil har jeg faktisk slet ikke fået fortalt om mine helt nye højbede endnu! Måske har du luret, pga. de lidt sparsomme indlæg over den sidste måned, at der var noget i gang.


Vi har savet og skruet og malet og endelig sidste weekend, kom de første bede i jorden. Køkkenhaven er nu færdig og klar til såning - potterne står på rad og række klar til nye krydderurter, og jeg GLÆDER mig til den kommende sæson.

Men - de kommende weekender står den på flere projekter. Der skal udvides bede og måske snart igang med byggeri af et loungeområde. Tror, det bliver et stort haveår :-)

Jeg skriver om det hele her - håber du har lyst til at læse med og give lidt respons.
Det er SÅ hyggeligt!

Knus - og god solskinsdag til dig!

33 kommentarer:

 1. Tillykke med fire år, ja det er dejligt med vores blogge, vi kommer i kontakt med andre havenørder, rigtig godt. Samtidig har du jo også Havefolket, du får tid til det hele, det er flot
  Det er flotte højbede, du har fået lavet.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtig dejligt - at man sådan kommer i kontakt med så mange havemennesker. De kan godt være svære bare lige at finde i et villakvarter - ikke?
   Og så er det som om at det der havepassion virker kryds og tværs af alle aldre. Det er fantastisk :-))

   Slet
 2. Tillykke med dit jubilæum. Jeg var meget i tvivl om, om jeg skulle lave en hjemmeside eller en blog og endte som dig med en blog, og det har jeg ikke fortrudt; men jeg undrer mig over, at jeg ikke laver ret mange emnesider på bloggen. Forklaringen er sikkert, at det er så let at lave indlæg. En mere systematisk tilgang passer nok bedre på en hjemmeside.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med siderne kommer lidt med tiden, synes jeg. Så får man pludselig en idé der skal forfølges. Mon ikke det kommer til dig også?!

   Tak for din hilsen - det var hyggeligt du kiggede ind :-)

   Slet
 3. Tillykke med de fire år, Lone. Din og min hjemmeside- og bloghistorie er meget ens og jeg nyder også de havesnakke og inspirationer som jeg får gennem blogningen. Jeg synes ikke at facebook og instagram m.m. kan konkurrere med det som blogning giver.
  Det lyder spændende med alle dine nye haveprojekter, dem glæder jeg mig til at følge:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak :-) Og ja, jeg giver dig ret. Er ikke ret god til facebook - synes det er lidt for forvirrende og rodet til mig :-) ... måske jeg er for gammeldags, men det virker ikke for mig! Instagram har jeg slet ikke kigget på endnu - men Pinterest er jeg nu ret forelsket i :-) Fantastisk sted at få inspiration.

   Dejligt, at du følger med, Lisbeth. Jeg nyder også at læse med hos dig.

   Slet
 4. Jeg nynner dig og din blog en lille fødselsdagssang (tror det er helt ok at du ikke kan høre det :) Det bliver spændende at følge med i jeres nye projekter.

  SvarSlet
 5. Kære Lone.

  Hjertelig tillykke med 4 års jubilæet, Lone. Jeg beundrer dig, for alt det, du overkommer. Du er en en rigtig powergirl. Jeg glæder mig meget til at følge med i alle de haveprojekter, du (også) har gang i.

  Jeg nød bestemt også, at være på virtuel haverejse sammen med dig og alle de andre haverødder omme på bagsædet, og jeg glæder mig vildt til vi skal afsted igen. For det går jeg da bestemt ud fra, at vi skal? Vi opførte os jo også rigtig pænt, hvis jeg selv skal sige det.

  Knus og held og lykke med alle de nye tiltag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jytte - og dejligt at høre fra dig!
   Ret sejt at blive kaldt power girl af dig. En have som jeres kommer jo ikke af sig selv ;-)
   Og ja, du kan tro, vi skal afsted på havetur igen i år. Om det bliver til England, ved jeg ikke helt endnu, men en tur kommer der helt sikkert! Og du slipper ikke for at komme med :-)

   Knus til dig.

   Slet
  2. OK....Holland, Belgien eller Frankrig er da også helt fint med mig:o) Jeg HAR pakket kufferten med poser til frø, stiklinger og andet som vil komme til at hænge fast i mine uldne sokker med sugekopper:o) Jeg glæææææææder mig:o)

   Knus retur

   Slet
  3. Jeg skal altså også med denne gang :)

   Slet
  4. Det skal du da :-)
   Vil være en stor fornøjelse!

   Slet
 6. Det er en fantastisk blog som jeg følger med stor fornøjelse.
  Tillykke med de 4 år til dig og til os "kiggere". Knus herfra

  SvarSlet
 7. Jeg vil også sige tillykke med fødselsdagen, og kan da slet ikke forstå at du ikke ville fejre den! Man kan da ikke forbigå en chance til at spise flødeskum med hornvioler på...!!!
  Det ser forrygende ud med de nye højbede, glæder mig til at se mere fra samme kant. Og hvad angår en rejse ud-i-det-blå, så vil jeg skubbe, mase og møve lige indtil min brede popo har fundet plads på bagsædet.... ;o)
  Hyggehejsa fra fru friis der har rejsefeber.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er der plads til Fru Bredballe også?:o)

   Slet
  2. Ryk en balle - så er der plads til alle! 😄😄😄

   Slet
  3. Men en klimakteriesild, sveder jo som var man ild:o)

   Slet
 8. Spændende projekt med de nye højbede. Det er smart at hæve bedene op. Der er lidt langt op for de lede snegle. Så det er jeg sikker på bliver et succesprojekt.
  Tillykke med de 4 år, og tak for masser af god inspiration både fra dig - men også fra andre kreative havebloggere.
  Jeg er nu ret glad for Facebook, hvor man jo kan vælge grupper til af speciel interesse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er udskiftning af gamle højbede til nye. De gamle har jeg haft i næsten 15 år, så de havde holdt sig længe, men nu gik den altså ikke mere. De nye er lidt højere, så der skal måske vandes lidt mere - til gengæld så er der ikke så langt ned! Tror jeg bliver glad for dem :-))

   Jeg er sikker på at der er masser af godter på facebook - jeg er bare ikke så god til at finde rundt - eller økonomisere på min tid, når jeg er der. Synes tiden flyver afsted med "ingenting" fordi der er så mange ting at se og læse om :-)

   Slet
 9. Gratulerer med de 4 år! Ja, sikken fantastisk udveksling der er via haveblogge, det er en meget givende verden :) Lækre højbede du har lavet, bliver spændende at høre mere om dem. Jeg fik et lavet sidste år som jeg er utrolig glad for.

  SvarSlet
 10. Stort tillykke med fødselsdagen, det er da utroligt så hurtigt tiden går! Kan sagtens følge dine overvejelser mht. hjemmeside contra blog. Er nu glad for at du valgte det sidste, for det ER nu rart at kunne pippe med engang imellem!

  Også tillykke med højbedene - har selv et par stykker på tegnebrættet...men de kommer ligesom ikke videre derfra? Må lige tjekke Havefolkets tema igen...

  Hilsen Henrik Havehjerne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er nemlig - dejligt at lige kan snakke med ind imellem.
   Og jeg sætter stor pris på alle kommentarerne.

   God fornøjelse med dine højbede - håber de kommer videre fra tegnebrættet, for højbede er altså en super god opfindelse :-)

   Slet
 11. Tillykke med de 4 aar, har fundet masser af inspiration i dine indlaeg. Glaeder mig til at folge med i alt det spaendende du har gang i:). Tak for at du deler dine ideer og billeder.

  Mange hilsener fra solrigt Belgien, og ja der er mange spaendende haver her og i nord Frankrig klar til inspirations besog.

  Bisous

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre fra dig. Og hvor er jeg glad for at kunne inspirere. Tak for at du siger det!

   I øvrigt... Solrigt Belgien lyder skønt!
   Her er det regnfuldt Danmark :(

   Rigtig dejlig dag til dig!

   Slet
 12. Vi er vist rigtig mange som begyndte at blogge for fire år siden :-). Sikken mange dejlige timer vi har tilbragt sammen. Delt havesorger og -glæder. Inspireret og givet gode råd. Hurra for det. Og, hjertelig tillykke :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi har - delt det hele ikke? og vi har vist også et fælles haveprojekt aftalt. Noget med erstatningsplanter til buksbom, der skulle testes - har du mon købt?

   Slet
 13. Hej Lone.Også et stort tillykke fra mig med de 4 år på bloggen.Har selv været 2 år i dette dejlige univers..........godt at min søster fik lokket mig med.
  Skønne højbede.........elsker mine
  Og tak for mange dejlige indlæg fra dig og havefolket.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også afhængig af mine - højbedene. Så jeg er lykkelig for at manden i huset havde lyst og overskud til at lave nye, nu de gamle gik til. Glæder mig til en ny sæson uden råd og løse brædder :-))

   Knus retur!

   Slet
 14. Din blog er fuld af overskud og inspiration og jeg nyder virkelig at læse med hos dig. Tillykke med de fire år - dine tanker omkring blogning kan jeg nikke genkendende til - jeg er heller ikke så meget til Facebook og synes slet ikke det kan måle sig med en dejlig blog som din.

  Haverejsen - din den virtuelle - var helt forrygende. Jeg nåede jo godt nok ikke med på bagsædet (og der var vel heller ikke plads... ) men jeg tog kraftig revanche og spolede hele seancen tilbage så jeg kunne nyde turen i et stræk. Se DET var en haverejse :) Og jeg kan slet ikke lade være med at fortælle at den var til stor inspiration for os, vi skal til England på haverejse i 6 dage i juli.

  Flotte højbede - både funtionelt og pynteligt.

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Og ja, en ny haverejse kommer der igen i år.
   Og selvfølgelig skal du med :) Det vil jeg glæde mig til!

   knus til dig!

   Slet