mandag den 3. marts 2014

Snowdrops

Et efter min mening super navn til de små fine vintergækker: Snowdrop. Og lykken er at have så mange, at man kan plukke og tage dem med ind i varmen og nyde dem - helt tæt på.


Jeg har læst ofte, at vintergækker får man bedst i haven ved at grave et bundt op efter afblomstring (hos en sponsor) og så dele og lægge løgene med det samme, hvor man ønsker dem. Får de lov at ligge for længe og helt tørre ud, er det efter sigende værre.

Disse er importeret til haven via netop et bundt fra en venlig sponsor. Men så blev de glemt i en spand i garagen og først sent på efteråret fik jeg dem fundet frem og forsigtigt lagt i jorden.


Men - lykkeligvist blomstrer så godt som hele bundtet. Nej, jeg har godt nok ikke ikke talt, men det pibler op med fine små gækker, og der er rigeligt til gækkebreve til alle nevøer, niecer og længere ud.... Hvis jeg ellers skulle finde på den slags :-)

4 kommentarer:

 1. Visst är det härligt när de kommer upp och nickar till oss!

  SvarSlet
 2. Ja, de er skønne, de små vintergækker! Jeg har - heldigvis - også mange i haven (og har faktisk også skrevet et indlæg om dem og andre små forårsbebudere idag) :-)

  SvarSlet
 3. hmmmm, jeg gravede mine dobbelte vintergækker op sidste år - de var næsten holdt op med at blomstre fordi de stod for tæt..... men der er kun kommet et par få blade op og slet ingen blomster.... enten er de blevet plantet et dårligt sted, eller også var det for sent....... hvor ER det altså en skam - de var så SMUKKE

  SvarSlet
  Svar
  1. Sussi - jeg tror måske bare, du skal vente. Jeg lagde nogle andre løg på et tidspunkt (købte) og de første to år kom der kun blade. Men - så kom blomsterne året efter :-)

   Slet