onsdag den 22. oktober 2014

Terracottakrukker

Det er sjovt som tilfældighederne nogengange får os skubbet rundt. De sidste mange år har jeg ledt og ledt efter nye terracottakrukker til haven, og jeg har simpelthen bare ikke kunnet finde lige præcis dem, jeg gerne ville have. Enkle, skarpkantede og uden for mange detaljer.

Da vi så i sommer var i Toscana, tog vi rundt og så på terracotta på alverdens planteskoler og krukkeudsalg, og jeg faldt pladask for en særlig producent. Efter mange snakke og overvejelser, tog vi en uge senere på besøg hos producenten - i ugen op til formede sig nemlig en idé. Hvorfor kun købe til os selv? Hvorfor ikke også skaffe hjem til andre danskere, der måske på samme måde havde ledt forgæves. Ikke et storsalg - bare som en lille nichevirksomhed.

terracottakrukkerNogengange er der ikke så langt fra tanke til handling her i huset, så aftalen blev indgået på selv samme besøg, og vores første ordre er på vej. I starten af november lander første sæt af lækre håndlavede krukker fra Toscana på vores lager i Hørning, og jeg glæder mig som et lille barn.

Vi var i sidste uge på besøg igen for at vende samarbejdsaftale mv. Tage billeder til den nye hjemmeside - og selvfølgelig også for at kigge til de krukker, de lige nu står og former til vores første kunder.

terracottakrukkerAlle produkterne er håndlavede til trods for, at en stor del af produktionen af terracotta i Italien er overgået til maskinproduktion. Men det er den ekstra kvalitet, der gør, at jeg er faldet for netop disse.

terracottakrukker

Som ny i et fag må man jo ty til den hjælp, man har ved hånden. Heldigvis er mine piger ind imellem ret hjælpsomme, så de hjalp med fotooptagelserne - dog ikke helt uden fis :-)

terracottakrukker

Vil du se hjemmesiden? Så finder du den på terracottakrukker.dk. Her skriver jeg nyheder ca. en gang om ugen, så hvis du gerne vil have lidt inspiration til krukkehaven, så læs endelig med. Det er hyggeligt blot at få besøg.

terracottakrukker

13 kommentarer:

 1. Glæder mig til at høre og se mere - former og priser. Jeg kunne godt være en aftager :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Det kunne da være en fornøjelser at levere til dig. Jeg skal nok skrive her, når vi får sat priser på mv. så du kan se, om der er noget der kan friste :-)

   Slet
 2. Spændende - jeg leder efter nogle, som er bredere end høje. De kaldes vist "pans" på engelsk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dem kan jeg sikkert også godt skaffe. Hvis du ser på siden har vi allerede et par stykker på programmet der er høje - men måske for store til det du skal bruge.

   Midt november er jeg meget klogere omkring omkostninger til fragt mv. så der må du endelig skrive eller ringe til mig, så kan vi se på mulighederne. Det kan sagtens være, jeg kan finde frem til dem, selvom de ikke står i vores sortiment pt.

   Slet
 3. Hvis jeg køber krukkerne, får jeg så ikke pigerne med ? :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. hm... det skal jeg lige tænke over ;-)

   Slet
 4. Tror de bliver et hit i haverne. Tillykke!

  SvarSlet
 5. Svar
  1. Tak :-)
   Det bliver jo en lille sidegesjæft, så det er nok mest for hyggens skyld. Og for at kunne få nogle fede ting hjem til alle os havepassionister :-)
   Kommer der stor afsætning kan det selvfølgelig give en del arbejde - men det vil jeg så glæde mig til :-)

   Slet
 6. Super lækre krukker, meget FLOT hjemmeside, og godt med initiativ :-)!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Anette.
   Dejligt at høre :-)

   Slet
 7. Hvor fint, Lone. Skønne, enkle krukker. Og, så er jeg selvfølgelig glad for, at du har tænkt på rygerne ;-)

  SvarSlet