mandag den 27. oktober 2014

Engang var gul min yndlingsfarve

Og det slår mig gang på gang, at det tit er de gule farver i haven, jeg kigger langt efter. Læser du med her med jævne mellemrum, vil du vide, at jeg gerne slår et slag for de citrongule tagetes og for den smukke gule solhat. Og ja, vedrørende høstfarverne synes jeg, den gule er den smukkeste.


Vores indkørsel er domineret af 6 klippede småbladede lind, og meget heldigt er deres høstfarver gule - det tænkte jeg faktisk ikke over, da jeg købte dem for mange år siden. Men i disse dage glæder jeg mig i den grad over træerne, der lyser op på triste dage - som i dag.


I øvrigt skal jeg beklage meget! 
Mine bloglister er forsvundet, og det kommer til at tage mig lang tid at genskabe dem. Men så snart jeg har tid, bliver det prioriteret. For jeg vil selvfølgelig gerne have små indblik i alles haveliv - også her på havedagbogen.

Men hav tålmodighed med mig. Lige nu knokler vi med julemagasinet, så det bliver først, når det er sendt til trykken :)

14 kommentarer:

 1. Jeg elsker også mit næsten-gule ovale bed. Der bliver stoppet flere og flere gule planter i - må snart have udvidet. Og ja de gule-orange blade lyser op i denne tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig. Den der måde de lyse høstfarver lyser op på, er noget helt særligt. Og jeg bliver faktisk lige forundret hvert år over hvor flot jeg synes det er.

   Hvor lyder det dejligt at du laver "gul have". Det er så godt, at vi er flere og flere der genopfinder den gule i haven. Den er så livsglad, den farve :)

   Slet
 2. Jeg har det lidt blandet med gult - de gule høstfarver og de spæde gule forårsfarver er på favoritlisten. Derimellem de gyldne og de citrongule og cremede er der bare nogle nuancer, der ikke står øverst på yndlingsfarvelisten.
  Jeg elsker dog at se gult i andres haver - så sker der noget!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Forstår lige hvad du mener. Gult brugt forkert, kan være så slemt. Blive kvalmt og ødelæggende for ellers gode kompositioner. Men med violet, creme, hvidt mv. - der er den altså skøn :)

   Slet
 3. gult, syntes jeg giver ro på. Godt nok er gul nok ikke ligefrem trend, men flot er den gule i alle nuancer, dog syntes jeg nu falmer skoven trind om land smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og ved du hvad. Om det er trend eller ej. Hvis det giver een noget godt, når man har den i haven, så skal den da have plads. Jeg bliver så glad, når jeg ser mine gule solhat - og derfor - netop derfor - skal de være i min have.

   Slet
 4. Ja er så enig med dig! Jeg nyder også træerne omkring os. Bliver aldrig træt af at se på de vidunderlige farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej... det er forunderligt og skønt at bo i et land, hvor hver årstid har sin egen farve.

   Slet
 5. Også enig her, elsker simpelthen også gult, det giver sådan et frisk pust af at der sker noget:-)

  SvarSlet
 6. Efter jeg så Anne Just's gule have, har jeg været vild med gul og er selv i gang med at skabe en gul have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Da jeg så den gule have i år på besøg i haven i Hune, faldt jeg også pladask for det. Sjovt, for de andre år jeg har set den, har jeg syntes at den var "for meget" for min smag. Men i år var den simpelthen bare vidunderlig. - så din betagelse af det haverum kan jeg følge 100%.

   Slet
 7. God formiddag min datter og jeg vil høre om du, dine læsere vil med på listen sammen med Claus Dalby og alle vi andre om at støtte: "Danske Bloggers indsamling til Knæk Cancer" som løber til den 14.nov.-14
  Dagligt dør 42 danskere af kræft og sammen kan vi i Blogland gøre en forskel :-)
  Se hvordan på "En verden af kunst" på www.mariahoffbeck.blogspot.dk eller ved at følge linkene:
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/10/knk-cancer-danmark-rundt-nu.html
  http://jeasblanketanker.blogspot.dk/2014/10/knk-cancer-aften-det-stopper-ikke-her.html

  Vi håber meget at høre fra dig. Smukt efterår fra Tina & Maria

  SvarSlet
 8. Bello blog...felicitaciones..¡¡¡
  Podra enviarme boletines Gracias
  loredana2607@gmail.com

  SvarSlet