torsdag den 2. oktober 2014

I en andens sko

Kender du det? At du for 10.000 gang lægger dine nye billeder ind på computeren, og så synes du, at motiverne er set før? Altså når du fotograferer i din egen have. Fordi man har sine yndlingskig og yndlingsplanter. Den følelse ramte mig for en lille uge siden, og pludselig syntes jeg, at alle mine billeder lignede hinanden.

Så jeg besluttede mig for at give mig selv et benspænd. Næste gang jeg skulle i haven med kameraet, skulle jeg forsøge at tage fotos som en anden! Valget faldt på min kollega på haveRUM og Havefolket: Karina.

Karina tager efter min mening super lækre billeder - og de er bestemt anderledes end mine. Hun ser på detaljer - og fra knæhøjde! Hun er ekstrem god til altid og komme ned og se haven i den højde, hvor den er. Hun fotograferer næsten altid "vandret" eller set lodret oppefra, og det giver nogle grafisk ret fine billeder.

Så jeg forsøgte at gøre kunsten efter. Nej, nej - de kan ikke måles med hendes egne, men det er sjovt at se at billederne her faktisk er anderledes end mine sædvanlige.

Et benspænd en gang imellem giver pote!
...kunne ikke lige dy mig :-)10 kommentarer:

 1. Ja det er anderledes billeder. Trillebøren fangede mit øje mest på grund af nostalgi, sådan en trillebør havde min far, skraldespandene lignede dem min mormor havde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har faktisk arvet trillebøren fra nogle venner, der har revet en gammel gård ned. Den stod i et udhus og var ikke til at stå for. De gamle skraldespande er fra Randers - købt hos Anette faktisk :-)

   Slet
 2. Sikke en sjov ide med et sådant benspænd. Har vist kun givet mig selv en slags bespænd en enkelt gang, uden at kalde det benspænd: Jeg skulle fotografere min have oppefra...så jeg slæbte en arbejdsstige/en med 3 trin rundt i hele haven og fotograferede. Det kom der nogle anderledes billeder ud af...
  Hm..det var faktisk nogle ret gode billeder, syntes jeg...så måske jeg skulle få taget nogle igen...haven har jo ændret sig en hel del på de 2-3 år der er gået siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da også en god idé - det må jeg prøve en dag :-)

   Slet
 3. Uha ja jeg kender det godt:-) det er lækre billeder du med en god stemning, er helt pjattet med det af krukkerne i trillebøren, hvor vinklen også er en af dem der kan give en udfordring, i alle tilfælde for mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja. det er altså sjovt nogen gange at se verden på en anden måde :-)

   Lad mig høre om hvorfor du mener det er en udfordring at tage billedet lodret oppefra? Det kan jo egentlig gøres med fri hånd (altså uden øje v. søgeren)

   kh.

   Slet
  2. Udfordringen ligger for mig i, at jeg også gerne selv vil opleve at det ser godt ud på selve billedet, det gør mine oppefra billeder langt fra, når det handler om blomster/planter. Har for første gang i dag forsøgt mig med ting glas, og skulle opdage at det fungerer en del bedre:-)

   Slet
 4. Lone for h... hvor er du fantastisk!
  Jeg syntes også at benspænd er sundt for kreativiteten.
  Sjovt nok har jeg også forsøgt mig med ben-spænderi og naturligvist inspireret af min absolutte ynlings-fotograf - dog aldrig helt med held.
  Min ynlings-fotograf?
  L.B. - Of course
  - på knæ, på benene, i luften - hvem ellers:-)

  SvarSlet
 5. Genialt, Lone! Det med skraldespandene og trillebøren og det med stolene er jeg helt solgt til. Og det med vandkanden og slangen. Løssluppent og passioneret!

  Må straks ud og spænde ben for mig selv.

  SvarSlet
 6. Det gik da rigtig godt:-) Det vil jeg prøve næste gang.
  K.Gro

  SvarSlet