torsdag den 12. maj 2016

Det går godt...

Også selvom man måske skulle tro at der var en mindre familiekrise, når man kigger på haven. Mælkebøtterne er overalt - også i bedene! - og græsset vokser højt flere steder. I hvert fald indenfor havelågen. :-)

Lindetræerne sprang ud for et par dage siden pga. disse varme dage. Hækken er ligeledes sprunget ud på rekordtid. Kun en enkelt plante hist og her mangler sin grønne sommerdragt.

Forårsløgene er desværre allerede på vej til at visne. Det er gået alt alt for stærk pga varmen.

Jeg tror, at det er første gang, at de hvide purissima-tulipaner blomstrer samtidig med kenzofarverne i køkkenhaven.
 
Køkkenhaven er i øvrigt så småt ved at blive etableret med årets afgrøder. I år satser jeg på krydderurter og bær. Og måske også lige et enkelt bed med kartofler. Og så skal der sås blomster til at plukke af. Så jeg har lidt at nyde i sensommeren. Og måske vores søde vejmoster - og feriehavepasser - så også kan plukke med hjem og få glæde af alt det hun går og vander :-)

Den nederste del af haven står med højt græs. Nej - det er ikke et nyt koncept med vilde haver, der er på vej ind her. Det er kombination af mangel på tid, mangel på benzin til traktoren og at græsset har været så udpint efter vinteren, at det skal have lov at vokse sig kræfter til.

Jeg gav gødning for nogle uger siden, og det har allerede givet godt pote. Så der er håb for græsplænen, selvom det så noget trist ud for bare en måned siden.

Her sandkassen, som jeg har været ned og befri for blade og efeu. I de forgangne varme dage har Filippa og jeg været i sandkasse med skovl og rive. Det har været totalt hyggeligt.

Lige nu står hun under piletræet og sover sødt...


I baggården er der ryddet pænt op. Det er her jeg potter krukker til. Og pga fliserne bliver her hurtigt varmt - et hyggeligt sted at være, når jeg lige kan snige mig ud for en kort stund.

Morgenhaven står faktisk også nogenlunde skarp. Bedene blev ryddet sidst på vinteren, men desværre er flere af planterne forsvundet. Så her er lidt bar jord, hvor jeg skal have plantet nyt.

Og så har jeg for første gang tulipaner i kummer. Simpelthen fordi jeg ikke nåede at få dem i jorden, mens tid var. Og det er jeg egentlig ganske godt tilfreds med. Karret her står ret flot nu.Ups - vågen baby. Jeg er den, der er smuttet.

Rigtig dejlig dag til dig - vi ses snart igen.

Kh. Lone

2 kommentarer:

  1. Dejligt at høre at det går godt, og selvom græsset står højt så synes jeg din have ser skøn ud og der skal jo være tid til det hele. Tulipaner i kummer har jeg nu på andet år, og det er bestemt kommet for at blive. De kan jo plantes ud i bedene efterfølgende.
    God pinse :)

    SvarSlet
  2. Ser så flot og hyggeligt ud :-)

    SvarSlet