torsdag den 21. april 2016

Så er der tern igen

En gang om året er der ternede blomster i vores have og det er lige nu. Du ved garanteret lige præcis hvad jeg tænker på - yes, det er de yndige vibeæg.

Og du kan helt sikkert bladre tilbage her i dagbogen og læser indlæg fra flere år med vibeæg, men de er altså så skønne, at de skal nævnes igen.

Hvert år har jeg en lille bestand i krukker, og når de er blomstret af, så flytter de ud i bedene. Ikke alle kommer igen, men i år må jeg indrømme, at de lidt har kuppet mig og gjort min påstand om, at de er ustabile, til skamme. For lige nu popper de op alle vegne.

De kommer både op på steder, hvor jeg husker, at jeg har lagt løg - og steder, hvor jeg absolut ikke har lagt dem. Men hvor jeg jo selvfølgelig alligevel har haft en finger med i spillet, fordi jeg flytter alt for meget rundt på stauderne :-) Mon ikke du kender det??

Endnu et år er de også sneget sig i krukker. Her på rad og række i køkkenhaven, hvor de står i helt små terracottakrukker fra shoppen. Dem kan jeg lige præcis se fra Filippas værelse, når vi går fra gangen og ind på værelset - så jeg ser dem mange gange om dagen :-)

Rigtig dejlig torsdag til dig.

Kh. Lone

8 kommentarer:

 1. De er nuttede, og jeg bliver hvert år forbløffet over, at den slanke blomsterknop udvikler sig til sådan en firkantet blomst.

  SvarSlet
 2. Hej Lone

  Ja denne lækre Fritillaria hører absolut til de festlige favoritter!
  Gode billeder:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 3. Kære Lone De vibeæg er aldeles vidunderlige, smukke billedet du har taget. Håber det går godt med den lille . Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina :-) Og ja tak, det går så fint med lille Filippa. I skal vist snart se billeder af hende igen - hun bliver så stor :-)

   Slet
 4. Hej Lone.De smukke ternede vibeæg er da slet ikke til at stå for.
  Glæder mig også hvert år til de dukker op.God aften Knus Jette

  SvarSlet
 5. De er virkelig fine, jeg har dem ikke i haven men har egentlig altid ønsket mig dem. køber du planter og planter ud i krukkerne her om foråret, eller lægger du løg i krukkerne om efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jeannett - jeg køber dem som planter hvert forår og lægger løgene ud i haven efter afblomstring. Dem jeg har stående i krukker i år, har jeg også købt som planter her i foråret :-) De er bare ikke til at stå for, når de står på blomsterhandlerens vogne ;-)

   Slet
 6. Älskar kungsängsliljor!! Jag köper ofta tidigt och har i kruka inne först och planterar sedan ut dom i trädgården. Fin sidan du har! Allt gott från Mari i Sverige

  SvarSlet