mandag den 21. marts 2016

Tjek!

Så er den ged barberet - eller skal jeg sige: så er den hæk klippet :-) Jeg lyttede til de gode råd til et tidligere indlæg og tog modet til mig. Efterfølgende fandt jeg en beskrivelse på nettet, der også anbefaler beskæring i marts. Så det var faktisk det helt rigtige at gøre (se nederst her i indlægget). Tak for hjælpen :-)Og lige nu ser det altså ret godt ud. Jeg synes, det er forholdsvist hurtigt, at taksene her er blevet til noget, der ligner en hæk.

Nu kan man rigtig få glæde af alle de planter, der vokser frem mellem hækkene. Fx de små krokus.


Den her nyder da for alvor dagens forårssol.

Rigtig dejlig mandag til dig!


Almindelig Taks, Taxus baccataOm beskæring af taks. Bakker.dk Direkte link til kilde.

Beskæring af Almindelig Taks i marts Selvom de fleste nåletræer ikke bør beskæres kraftigt og kun tolererer let trimning, er almindelig taks en undtagelse, da den kan tåle hård beskæring hvis det er nødvendigt. Det bedste tidspunkt at gøre dette er marts. Du kan skære så mange toppe og / eller sidegrene af som du ønsker. Sidegrenene kan endda blive skåret helt tilbage til hovedstammen. Det bedste med taks er at den helt enkelt vokser ud igen uden at efterlade bare pletter.

Beskæring af almindelig taks juni Hvis du har plantet taks som hæk, kan den beskæres to gange om året. Første gang bør være efter den første vækstperiode, men før midsommer – med andre ord, første halvdel af juni.

Beskæring af almindelig taks i septemberHvis du vil pynte din hæk før vinter og blive af med eventuelle uskønne fremstående skud, kan du beskære igen i anden halvdel af september. Det giver beskæringssårene nok tid til at komme sig før vinteren.

1 kommentar:

  1. Sådan! Nu skal påsken vel nydes. Det er da en fantastisk tid.

    God påske

    SvarSlet