tirsdag den 4. juli 2017

sommer og grøftekanter

Ved indgangen af juli i vores have får min 45 år gamle kærlighed til grøftekanten endelig lov til at afspejle sig i haven. Selvom jeg som barn svor, at jeg som voksen ville have en have fyldt med liljer (for dem var jeg ret betaget af), så er det ikke den bevidste målsætning, der fik lov at fylde. I stedet er det den ubevidste kærlighed til alle de vilde vækster, der har overtaget mine passioner i staudebedene. 


Hvad jeg i sin tid har plukket af buketter på marker, i grøfter, i skove mv. kan ikke tælles - og ja - jeg gør det stadigvæk. Jeg kan simpelthen bare ikke lade være :)


Jeg har netop lige været ude med kameraet og snuppet fotos af det lange bed, der fylder ca. 25 meter på tværs af hele vores have. Mon ikke du vil give mig ret i, at man mest af alt netop tænker 'grøftekant'.

Som kontrast til det hele kigger man igennem bedet og finder den mørke lounge, der er stramt styret i designet. En dejlig baggrund til et vildnis som dette.14 kommentarer:

 1. Det ligner en grøftekant og jeg er imponeret over at man kan "lave så god en efterligning".Smukt!

  SvarSlet
  Svar
  1. tak Lise - og tak for din hilsen.
   Rigtig hyggeligt at høre fra dig.

   Slet
 2. Grøftekantblomster og buketter er flott :)
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ingeborg - også dejlig dag til dig :)

   Slet
 3. grøftekant eller ej... det ser dæl'me godt ud, jeg ELSKER bare de tætte staudebede :)

  SvarSlet
 4. meget meget smukt komponeret - og de mørkerøde dutter gør simpelthen synet betagene - det ser ud til at der er 2 slags mørkerøde dutter, den ene ligner Kaukasisk Skabiose - er det andet en Klinte - eller er de begge to noget helt femte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De gør det nemlig rigtig godt :) til lige at skabe lidt kontrast uden at fylde for meget. Helt enig. Den ene er ganske rigtigt ... Knautia macedonica ... og så - som du skriver herunder: chokoloadeblomst :) I år står de på trappen i krukker - andre år planter jeg dem i bedene og der gør de sig også rigtig godt - bliver endnu større, når de får mere jord :)

   Slet
 5. næhhh hov, er det en chokoladeblomst ?

  SvarSlet
  Svar
  1. nemlig :) Og så er der faktisk også lige karteuser nelliker. De er skarpt pink og spiller absolut også med op mod pastelfarverne og det solgule :)

   Slet
 6. Hvor ser det godt ud Lone����
  Holder du "åben have" ind imellem?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Kirsten - nej, det er ikke noget jeg gør i. Synes ikke der er 'nok' at kigge på til et arrangement :). Men du er da altid velkommen til at kigge forbi alligevel :-)

   Slet