søndag den 3. september 2017

Efteråret er her

Man er ikke i tvivl. 


Når man kigger ud af vinduet en tidlig morgen og ser haven hyldet ind i edderkoppespind og der ligger dug overalt - det er efterår!


Billedet herover viser havens eneste overlevende kardonplante, som jeg plantede ud i staudebedene for et par år siden. Den får slet ikke den gødning den skal, men den har besluttet sig for at den vil leve her og den er meget smuk i bedene med sit grålige løv.

Knoppens farve passer smukt til kvæsurten, der også mærker det er efterår.

Det lange staudebedet er nu i sit sidste stadie inden vi lukker og slukker om et par måneder.

 De sidste solhat springer ud og kertepileurtene står flot!

En af de mest elskede sensommerstauder er denne - hjortetrøsten.

En anden er høstanemonerne, som for alvor har fået fat i bedet og nu fylder godt til. En morgen på denne tid af året er der allersmukkest, når de står med spindelvæv og dug på alle stilke.

En anden darling er kattehalen. Desværre er den langsomt på vej ud af haven, så jeg skal have fundet en afløser. Måske en variant, der er knap så stærk i farven.

Herunder violfrøstjerne, der er fanget i et spind.

Sommerfuglebuskene står endnu ret flot. Klipper man lidt, blomstrer de frodigt videre. Jeg tænker, at en lang saks skal på juleønskesedlen, så jeg kan nå toppene næste år.

Denne røde kvan er gået i frø og det er nu hovedet skal væk, hvis ikke jeg vil have kvan over det hele. Den skal lige huskes senere i dag :)

Vi har endnu en smuk efterårsmorgen foran os. Den skal nydes!

Måske bliver der tid til at få flyttet et par stauder rundt. Og køkkenhaven trænger også til lidt omsorg.

Græsset skal slås en ekstra gang - det har vokset eksplosivt i år med al den regn.

Stier skal fejes, og krukker vandes.

En havedag er forude - og jeg glæder mig allerede!

Rigtig dejlig søndag til dig.
/ Lone

14 kommentarer:

 1. Super billeder! Rigtig septemberagtig stemning.

  God havedag!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 2. Skønne billeder Lone :-). Hjortetrøsten må jeg ud og have fat i :-). Rigtig god arbejdslyst i haven, vejret er perfekt til havearbejde.
  Mange hilsner
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du ikke har den endnu... ja, så skal du helt sikkert have fat i den. Den er fantastisk :)

   Slet
 3. Wonderful picture :)!
  Have a good time
  Elisabeth

  SvarSlet
 4. Hej Lone!
  Stämningsfulla fina bilder.
  Ha en fin dag i trädgården /Marika

  SvarSlet
 5. Tak for huskerådet om den røde kvan....Det ville jeg jo glemme i vores havekaos. Jeg har sådan et ambivalent forhold til September, elsker de lune bonusdage, og det bløde lys. Men jeg kan også mærke melankolien, var det virkelig det ? Lige så meget som det er rart at haven ikke haster derudaf, lige så presset kan jeg føle det jeg skal nå inden vinterens 6 måneder. Kommet lidt til at tænke på vinden i piletræerne på dit nederste billede.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. åh ja ... man kan godt lige blive lidt trist over at vide, at det hele snart falmer. Men der er altså nogle gode måneder endnu. Både september og oktober kan være fantastiske, hvis vi er lidt heldige!

   Slet
 6. Smukke smukke smukke billeder. Jeg har det sådan lidt ligesom Henrik, jeg elsker høsten og alt hvad den byder på, men samtidig har jeg det også sådan, var det så det, var det så den sommer, og hvor lang mon vinteren bliver....

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender paradokset!
   Meeeen ... lugten af fugtig havejord er nu altså bare allerbedst i efteråret :) Det giver endorfiner så det basker at gå der ude i disse måneder.

   Slet
 7. Jeg elsker september, men kan nu ikke helt holde ud at kalde det efterår. Lad os sige sensommer... Fantastiske billeder, som får en til at elske september endnu mere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. hæ hæ - den er jeg med på.
   Vi kan godt kalde det sensommer! :-)

   Slet