søndag den 14. februar 2021

lys i vintermørket

// indeholder reklame 

I 2020 byggede vi et glashus. For Søren da, hvor vi vendt det mange gange, og der har været mange placeringer på bordet. Egentlig havde jeg med tiden helt afskrevet ideen, men min ægtefælle blev ved med at fremlægge ideen om et lille glashus. Et hus til opbevaring af mine middelhavsplanter, som normalt bor i garagen hele vinteren (og stod lidt i vejen for vores sædvanlige trafik ind og ud af bilerne). Oliventræer, citrus, myrter og ikke mindst skærmliljer fyldte langs vægge og i vinduer.

En ting var design og opførelse af selve huset (den historie får du en anden gang). Noget andet var lys. Mange muligheder blev vendt! Men jeg blev henad vejen enig med mig selv om, at det var de klassiske lamper over bordet, der var det egentlige ønske. Så pigernes gamle værelseslamper fra IKEA blev fundet frem fra loftet, støvet af og malet sort. 

En dag i et byggemarked i sensommeren tog vi os endelig sammen og fik vi shoppet Philips Hue. Ønsket var primært at kunne fjernstyre lyset, så vi blev enige om at give produktet en chance. Et kit med pærer og bridge (den enhed, der sammenkobler pærerne med ens trådlåse netværk) blev købt med hjem.
I januar måned steg mit ønske om lidt ekstra lys i haven, og derfor har jeg nu også kastet mig ud i uplight. To uplight, der lige nu lyser vores store piletræ op hver dag fra solnedgang til sen aften. Det tog mig nogle dage og flytninger af lysene at finde den rigtige placering, men nu har de fundet et godt sted, synes jeg.


Piletræets krone er nu lyst op af en varmt gult lys.


De to spot står i en lav takshæk, og selvom lysene er ret tydelige, blænder de heldigvis ikke, når man færdes i haven.I disse dage, hvor sneen lyser alting op, er lyset i haven måske særligt smukt. 

På vores overdækkede terrasse valgte vi også i sin tid at hænge pendler op. Det er industrielt inspirerede lamper, der er lukket helt tæt med glasplade nedadtil og derfor har jeg også her vovet at sætte Philips Hue pærer i.


Lamperne på terrassen, i glashuset og spots ved piletræet er nu kodet sammen i en fælles rutine, som det hedder i app'en, og de er sat til at tænde samlet, når solen går ned. Ikke fuld blus fra start, men en 'opvågning' over 15 minutter. Det er en del af de mange muligheder, der ligger i app'en.


Hvis man gerne vil have en anden stemning frem, kan man ændre farven på lyset. Det ser meget sjovt ud at have et blåt eller lilla piletræ i haven, men jeg synes nu, at det er finest med en varm hvid. Det må godt være lidt klassisk. Ikke mindst fordi træet kan ses af mange der bor i området. 


Hvis du skulle kaste dig ud i et tilsvarende projekt og ikke er super teknisk, kan jeg anbefale denne youtube-video til at komme i gang. Den er meget let at følge og er på dansk. Den hjalp mig i gang. Herfra står man med bridge sat op på netværket, lyskilder tilkoblet og app'en installeret - og så er resten ret ligetil. Også hvis man køber nye produkter, der skal sættes sammen med resten.

Vi har også investeret i pærer til nogle af vores rum indenfor, så vi kan styre lyset via kodede rutiner og ligeledes på farten... som vi dog ikke har haft brug for en eneste gang endnu pga verdenssituationen med Corona. Men når verden er sig selv igen, vil jeg glæde mig over at kunne sætte lidt lys i haven ... også fra afstand.

#sponsored
Spots til piletræet er venligst doneret af Signify.com. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar