søndag den 20. juni 2010

Digitalis purpurea 'Camelot Lavender'.

Og så er det altså tid til en reklame. Jeg tror, alle har planter i deres have, som er særlig værdsatte. Fingerbøl har på kort tid fået denne status hos mig!


Som jeg vist har skrevet før, såede jeg sidste år disse Digitalis purpurea 'Camelot Lavender', fordi jeg egentlig troede, at de rent faktisk var lavendelfarvede og derfor fandt, at de ville være smukke sammen med lavendelkanterne i køkkenhaven. Men nej... de er ikke lavendelfarvede - i hvert fald ikke den klassiske blå. Men! De er stadigvæk utroligt smukke.


Jeg såede dem først på foråret sidste år og allerede samme sommer var de i blomst! I år er der endnu flere blomster i dem, og lige nu står de virkelig flot!

Når jeg læser om dem på nettet er de flere steder angivet på stauder, men jeg er ikke helt sikker på at dette holder stik, så strategien er at tage frø til spiring igen næste forår og derved sikre, at jeg fortsat har dem i haven!

1 kommentar:

  1. Tak for linket Lone ;0) Det er først nu det går op for mig det var dig - du har "ændret" både navn og billede ;0)

    Den er super smuk og ligner meget - det kunne sagtens være den.....den jeg faldt for i Sverige var dog mere tæt i klokkerne og meget buttet......men det kan jo også have noget med jordforholdende at gøre at at den artere sig forskelligt.....for farve mæssigt er der ikke forskel så vidt jeg kan kan se :o)

    Digitalis er ganske et must i haven :0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet