søndag den 6. juni 2010

Juni sommer og sol

Dagene er nu lange, varme og fyldt med sol. Det gør underværker for haven og på en eller anden måde er alting bare dejligere, når solen skinner!

I får lige en del billeder fra haven og så skal jeg videre med næste indlæg - fotos fra en venindes gamle have i Århus :-)

Her til højre et kig langs hegnet ved køkkenhaven, hvor jeg sidste år plantede digitalis purpurea 'Camelot Lavender'.

Her står også en enkelt rose 'White cover', der har overlevet byggeriet i sin tid... den nænner jeg ikke at fjerne.Smukt! Purløgne står i blomst.  I køkkenhaven er krydderurterne i det hele taget kommet godt i gang. Selv de små timian planter, som jeg selv har dyrket fra frø sidste år - som så meget triste ud sidste år pga. vandmangel, tror jeg - er i år fine med nye grønne skud.
Bag højbedet står min rose 'Mary Rose' som jeg nyder fra august til september. Lige nu skal den passes godt med vand og lidt gødning.

Herunder mit nye bed, hvor der nu er fyldt op i enden mod det oprindelige blå bed. I denne uge har jeg tilføjet en blå smalbladet klokke Campanula persicifolia og Stormhat Aconitum carmichaelii. Desuden har jeg flyttet nogle af mine blå akelejer hertil.Det blå bed langs vestskellet står nu domineret af snebollen samt violer, lupiner, akelejer - samt iris og læbeløs (ses ikke her på billedet). Allium løgene har jeg fået fra Louise, hvis have jeg lægger på bloggen senere i dag. Også et par løg har jeg fået fra Birgittes have.

Lupin Lupinus polyphyllus 'Camelot blue'


På nordsiden af vores hus har vi to - nu ret store - store kugleakacia træer. For snart ti år siden fik jeg en lille klematis, som min mor har lavet fra stikling af en smuk plante, hun havde i sin egen have. Den er de sidste par år virkelig taget til i størrelse og er lige nu helt vildt flot!


Sidste foto fra haven for nu:
I en stor terracottakrukke har jeg syrenen Syringa vulgaris 'Beauty of Moscow'. Jeg købte den i det tidlige forår, da jeg sidste år konkluderede, at det var en stor mangel ikke at have syrener i haven. Og den er ganske enkelt fantastisk. Meget smukke blomster og en helt utrolig duft. Den starter ud med et skær af rosa, men står nu helt hvid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar