tirsdag den 6. juli 2010

På besøg i Gittes have

I går var jeg på kort besøg min dejlige veninde Gitte. Vi har været veninder i over 20 år, og selvom tiden er gået, er det, som om fællesinteresserne er vokset med. En af dem er haven, og det er skønt! Når vi er sammen er en havevandring et fast ritual - også selvom det er ruskende efterår eller vinter!


Gittes have er præget af hortensia, pæoner, lavendler, kirsebærlaurbær, frugttræer, geranium m.fl. .... Stemning af landbohave, tror jeg godt, man kan sige!

Pæonerne er aflæggere fra mor Anne Maries have - og selvom varmen har været hård ved dem, er de intet mindre end imponerende!Nederst i haven har Gitte og hendes mand lavet en terrasse, der er omkranset af æbleespalier og geranium. Herfra kan man nyde udsigten over marker og fjord.En dejlig veninde og kold hvidvin på en sommerdag i haven. Så bliver det ikke meget bedre.
Selvfølgelig har Gitte sat gang i et nyt haveprojekt!! Hun er i år, som jeg, blevet bidt af trangen til at få et nyt staudebed, og hun er derfor gået i gang her i sommervarmen med at grave ud i hendes forbistrede lerjord! Målet er at grave dybt og skifte jorden helt ud, så det nye bed får gode forhold.

Det er et KÆMPE arbejde... men jeg er sikker på, at det bliver flot! 


Bedet skal bl.a. fyldes med staudesalvie, løvefod og kuglekirsebærtræer.

Smukke hvide roser der flankerer garagen!
Gitte, hvad er det nu, den hedder? :-)


Indslag i køkkenhaven: En slikært med rosa og bordeaux blomster - er den ikke smuk! 

Jeg går lidt og leger med tanken om at lave helt cirkulære huller i min bøgehæk. Hækken her fra Gittes have mod overdrevet nedenfor har lidt af den ønskede magi...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar