søndag den 29. juli 2012

Haven her sidst i juli

Tørvejr - græsset slået og lidt blade revet sammen. Så ser det hele pludselig lidt bedre ud. Havens største staudebed er på denne tid af året domineret af rosa-purpur iblandet lidt gult. Særligt de lidt sarte gule farver går rigtig godt med purpur, synes jeg.
Jeg glæder mig til, at solhat springer ud - de er så fine. Græsset "Karl Forester", der står i samme bed, har jeg til gengæld klippet ned. Har set det andre steder, hvor det står så flot, men her hos mig er det mest aks og meget lidt grønt, og det falder ikke i min smag - så det måtte væk. Nu er de så ude af billedet for en stund.
Også et kik i køkkenhaven...

Ærteblomsterne blomstrer flittigt og vi plukker og plukker! Blomsterne er super fine, og man kan da kun være helt forelsket i denne farve. Men det nederste af planten er lidt trist at se på nu, synes jeg. Måske har nogen tip til, hvordan de holdes frodige?

6 kommentarer:

 1. dejlige billeder fra din dejlige have :) jeg venter også på at mine solhatter snart springer ud.

  SvarSlet
 2. Flotte billeder fra din have - jeg kan godt lide, at vi får set et par wiews ud over bede eller gangarealer.
  Jeg er også glad for kontraster - blålilla/gul har jeg mest af, men din sammensætning af purpur/lysegul er jo også ret flot. Det må jeg lige huske når jeg flytter rundt på stauder til efteråret.

  SvarSlet
 3. Det ser skønt ud med de sartgule farver iblandet purpur og lilla. Og sikke dine solhatte står på spring - hvad er det for en slags? Det bliver flot.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla,
   Det er ganske enkelt Echinacea purpurea 'Magnus' :)

   Slet
 4. Dine staudebede er smukke, og du har ret i, at sart gul passer fint til purpur.
  Jeg kan godt forstå, at du glæder dig til purpursolhattene. Desværre er mine forsvundet :o(

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, hvor ærgerligt. Det har jeg også prøvet engang, men da stod de i et bed med ret meget skygge - det var ikke lige de bedste vilkår :(

   Slet