tirsdag den 24. september 2013

Stadigvæk vidunderlig

Et af haveprojekterne i år var tilblivelsen af et måneskinsbed. At jeg siden har fundet ud af, at der ikke er meget måneskin over det (da vi kun ser det i modlys mod månen fra soveværelset og derfor ikke kan se genskinnet) slår ikke skår af glæden. Det er et fantastisk morgen, middag og aften bed og jeg er så glad for at jeg sprang ud i at få de lyse nuancer ind i haven.


Græsset herover havde jeg i haven i forvejen - indfiltret i nogle andre planter, som jeg har fået engang - og her blev de betragtet som ukrudt. I sommer så jeg den gode sammenhæng og jeg fik reddet så mange stumper som muligt og flyttet om i måneskinsbedet. Og se hvor fint.

En anden stjerne her i efteråret er denne hvide floks, som jeg har fået af min søde kollega og veninde på HAVEFOLKET - Lene. Næste år vil jeg forsøge mig med stiklinger, så jeg kan få endnu flere - gerne et helt hav - på sigt :-)  Den er virkelig fint og helt uden meldug på bladene, som mange floks ellers plages af.

Herunder en udplantningsplante - en dahlia. Drevet fra knold og selvom den en overgang var MEGET plaget af bladlus, har den blomstrer flot og skal helt sikkert ind og gemmes til næste år. I baggrunden er det chokoladeblomsten, som jeg jo købte en kasse af ret billigt i foråret. Det har faktisk også været et hit.En af grundene til at måneskinsbedet er i forvandling til et navn som fx solopgangsbedet er disse skønne lave grå lammeøre. De nærmest lyser i morgensolen og skaber en meget fin bund for al den øvrige blomstring. Blomster er der ingen af her hos lammeøren - skulle der dukke en enkelt op klippes de væk.


6 kommentarer:

 1. flotte fotte billeder - jeg har også fået Lammeører frem i lyset, og håber at få mere glæde af dem på den nye plads.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Og ja, det skal de nemlig - frem i lyset. Så bliver de så smukke...

   Slet
 2. Hold da op alle de chokolade cosmos du har, jeg er imponeret :)
  Det bliver flot med dit måneskinsbed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Jeg mener, jeg købte 6 eller 8 stk. (en kasse) og det har virkelig været en god investering. Jeg har klippet dem ned nogle gange - simpelthen efter hestehale metoden, hvor alt klippes på en gang. Men ellers har de passet sig selv og de blomstrer jo helt fantastisk.

   Slet
 3. Ja, jeg elsker jo at blande de hvide ind i bedene, så jeg er helt på linie. Og, pyt med at det ikke blev et gennemført måneskinsbed. Smukt er det.

  Tak fordi du tog dig tid til at komme med gode forslag til mit orange og blå bed ( den lilla er i mellemtiden røget ud). Det er skønt at skabe sammen med andre og det bed bliver helt særligt dejligt.

  /Birgitte

  SvarSlet
 4. En god sammensætning dine smukke cosmos og lammeøre. Ja jeg klipper også blomsten af lammeøre, men jeg bruger den nu i buketter.

  SvarSlet