søndag den 8. september 2013

Jeg tør godt ...

...indrømme, at jeg er vild med gult! I køkkenhaven er gul en af de absolutte favoritter - både som solgul, lysegul og med skær af orange. Den gule farver lyser op og spreder sol og sommer i køkkenhavens bede; også i september :-)

Og ja - I har set rigtigt. Det er tagetes, der er en af yndlingsblomsterne. Den udskældte tagetes som de fleste elsker at hade - men hos mig er den en yndling til køkkenhavens bede. De små fine appelsin- og citrontagetes i særdeleshed. Jeg kan slet ikke undvære de farver!10 kommentarer:

 1. Dejligt at høre, at du også er vild med gult :-) Og det ser så dekorativt ud med de gule tagetes blomster rundt omkring i urtehaven. Og så gør det jo ikke noget, at de samtidig er rigtig god for jorden.

  Jeg fik frø af citrontagetes sidste år fra Marianne (DHH) og de er bestemt kommet for at blive. De små gule blomster er så dekorative blandt alt grønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er de nemlig. Den store gule tagetes herover er faktisk også af frø fra Marianne.
   Hun spreder sol og sommer, gør hun :-)

   Slet
 2. De billeder du her poster oser af lige så meget stemning, som de foregående postkort du har sendt!

  SvarSlet
 3. Gult er absolut et hit. Fine tagetes rundt i bedene.
  Jeg havde nogle i drivhuset, men en fin ide til mine højbede
  næste år. De lyser op og gør nytte.
  Dejlige billeder fra din spændende have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er ret fine i højbedene, så det tror jeg du bliver glad for. Og så kan bladene fra appelsin- og citrontagetes jo bruges i salater. Der er de også et hit med deres skønne gule farver :-)

   Slet
 4. Jeg har selvfølgelig også fløjlsblomster i urtehaven, og den du viser på dit 3. billede er henrivende - hvad hedder den mon?

  SvarSlet
  Svar
  1. Frøene er taget af en lime tagetes, men datteren her blev gul :-)

   Slet
 5. Forstår din glæde ved de gule planter i køkkenhaven :-) Solsikker, tagets og morgenfruer lyser også op i min køkkenhave.
  Tager jeg ikke helt fejl, så tror jeg, vi kommer til at se mange flere gule og orange blomster haverne i de kommende år ;-)

  SvarSlet
 6. Så melder jeg mig i koret. Gult er godt, gult er hot - på nær på tænderne. Der er det ikke så hot :-))

  Ehh... nå jeg er lidt træt i dag, men jeg ville sådan set også bare sige at det ser dejligt ud - Også med alle farverne. Jeg trykker på like-knappen!

  SvarSlet