mandag den 8. september 2014

Tid til hvidløg

I september er det tid for at sætte hvidløg i køkkenhaven, og det betyder også, at jeg nu har lavet første udkast til næste års køkkenhaveplanlægning. For altså at finde ud af, hvor løg skal bo næste år.

Først reviderer jeg planen over dette års køkkenhaven. Det viser sig nemlig ofte, at jeg tilføjer noget, dropper andet - og i år var mistbænken faktisk skyld i en rimelig stor rokade. Jeg kunne simpelthen ikke holde ud at se på den først for, når jeg kiggede på køkkenhaven fra den øvrige have. Så - årets køkkenhave endte med at se sådan her ud:


Herunder er lige et glimt af den fra en morgen i sidste uge.


Planlægningen for næste år er lagt udfra det sædvanlige princip om 4-holds sædskifte. Og så snyder jeg godt nok lige et par steder for at få plads til det, jeg gerne vil have.

Så hvidløgene skal altså sættes der hvor jeg lige har hevet de fleste quinoa op. Så der er fint med plads.


Bemærk i øvrigt at der sagtens kan komme ændringer/tilføjelser mv., når jeg bladrer frøkataloger til vinter. Og så bliver der helt sikkert tilføjet en del blomster til afskæring.

4 kommentarer:

 1. Supertjekket. Her går det lidt på bedste beskub. Selvom jeg ofte har planer om at planlægge lidt bedre :-). Det er en rigtig fin størrelse din køkkenhave har. Jeg forestiller mig, at den sagtens kan give det grønt, der skal til i en lille familie i sæsonen. Og, blomster skal der da være i en køkkenhave :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg ved at det er mega nørdet med den slags planer!
   Men jeg kan simpelthen ikke lade være :-)

   Slet
 2. Imponerende at du har en tegning over køkkenhaven, som ser godt ud:-) her findes stadig kun løsplaner som ikke bliver sat på papir, men visse dele ved jeg med sikkerhed huskes. Og en af dem er at hvidløgene skal have en bedre plads i år, håber de kvittere med det til næste år;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske er det kompensation for hukommelsen, der gør at jeg laver planerne :-)
   Men det virker rigtig godt for mig. Både for at sikre at tingene får skiftet plads år for år, men også for at jeg fastholder at få sået de grøntsager og plantet de krydderurter, som jeg gerne vil have igen - eller nye tilføjet. Som vinteren går udvides planen let på Mac'en. Til foråret køber jeg ind, printer planen ud og så går jeg i gang derude. ... Glæder mig allerede :-)

   Slet