fredag den 19. december 2014

Blomstring i december

For en måned siden satte jeg vores oliventræer indenfor. Der er ikke plads til dem i garagen, da den er fyldt op med myrter, skærmliljer og citrus. Så de ryger direkte ind i stuerne.

Det første stykke tid kan de godt smide nogle blade. Og faktisk særligt slemt lige nu, hvis ikke jeg holder dem med vand. Til gengæld plejer tabet af blade, så at være overstået for resten af sæsonen, og de står fint, indtil de igen kommer ud i haven ved påsketid.

Som du kan se på billederne her, så er de lige nu i blomst. Mon jeg så får oliven næste år :-)3 kommentarer:

 1. Yndig blomstring. Jo jeg tror da du får oliven til næste år, jeg har på nogle af mine nu.
  Jeg tager ikke mine oliven ind i udestuen, før end der kommer frost dag og nat. Så holder jeg øje med temperaturen i udestuen, nærmer den sig -10 grader, kommer de i garagen, hvor der aldrig fryser så meget. De kan tåle ned til - 10 graders frost, siden jeg fandt ud af det, er det blevet meget nemmere at have dem, da de står ude det meste af året, og undgår bladtab.
  Rigtig god weekend, og jul når vi når så langt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig til oliven :-) Synes de er så dekorative.

   I øvrigt, så har jeg to gange forsøgt mig med overvintring af oliven ude og begge gange uden held. Jeg tror simpelthen, der er for megen blæst i min have til at de kan overleve. Så kan -5 jo pludselig opleves som -15 :-(

   Så derfor kommer de ind. Men hvor ville det da være nemt, at kunne lade dem stå ude.

   Kh. Lone

   Slet
 2. Ja, jeg fik også oliven på mine sidste år. Der var mange, men de blev ikke ret store. - Sjovt alligevel :-)

  SvarSlet