onsdag den 5. august 2015

Paraden

Jeg er i år kommet til at plante lige lovligt mange krukker til med forskellige planter, og derfor tog jeg i starten af sommeren en beslutning om at samle en lille parade ved vores parkeringsplads. Mest af alt for at slippe for at flytte for meget rundt på dem i løbet af sæsonen. Når der nu står flere sammen, gør det ikke noget, at alle ikke blomstrer på samme tid.


Farveholdningen her er mest purpur og orange blomstringer - kombineret med mørke blade på spiræa. Den purpur farve kommer blandt andet lige nu fra denne pragtskær. I forgrunden er det blomsterne fra kertepileurt.

Også mørke edderkoppeplanter har fået en plads her. Dem er jeg ret så pjattet med. Både form og farve har på mystisk vis fået fat i mig.

Det er sjovt nok, for for blot få år siden var edderkoppeplanten absolut ikke et hit hos mig. Ikke før jeg så den i rette miljøer i de engelske haver - så faldt jeg pladask for det. Sjovt som man udvikler sin smagssans indenfor haveplanter - konstant over hele livet, tror jeg.


De orange dahlia har jeg haft nogle år (husker ikke navnet). Sidste år stod de i højbede i køkkenhaven, men i år har de fået sig en krukke.

Også kæmpeverbena har jeg i krukker. Jeg har dem også i bedene, men jeg er nu mest begejstret for dem, når de står i krukker. Her udvikler de sig super flot. Et år havde jeg dem i en vintønde - det var et vildt fantastisk syn (gense det evt. her).


Her får du lige et close-up af pileurten og edderkoppeplanten. Ret fine former og farver :)


Også bladene fra kertepileurt er ret fine. Disse planter skal helt sikkert have lov til at vokse videre i det lange staudebed til efteråret - tæt på kanten vil den være rigtig god, tror jeg.

Rigtig dejlig aften til dig - endelig kom det skønne sensommervejr :)

Kh. Lone

1 kommentar:

  1. Jeg var lige tilbage og kigge kæmpeverbena. Jeg ved godt, hvad jeg skal forspire og have kæmpe krukker til, til næste år :-) Hvor var det et fantastisk syn.
    Du har så mange fine planter, så jeg suger inspiration til mig...
    Noget andet smart ved at have alle krukkerne samlet, det er jo når der skal vandes ;-) og så ser det bare overmåde skønt ud.

    SvarSlet