tirsdag den 22. september 2015

Lidt forsømt

Selvom haven alt i alt ser nogenlunde ud, så kan man nu sagtens se rundt omkring, at al opmærksomhed i disse uger er rettet mod vores lille nye familiemedlem. Heldigvis passer det lange staudebed næsten sig selv og man skal måske se godt efter for at få øje på mælkebøtter og småtidsler, men i køkkenhaven er det ret så afslørende.


Når det igen bliver solskin, håber jeg på at få en ledig time eller to til at få ryddet op og luget lidt. Måske det først bliver i weekenden, hvor resten af familien er hjemme og kan passe lillepigen.

Måske skal jeg bare lade det være og glæde mig over, at jeg har andre lykkelige opgaver lige nu :)


Men ... godt ser det ikke ud. Det udfordrer seriøst min ordenssans :-) Og at stikkelsbærene fx bare har fået lov til at gå til ærgrer mig lidt. De smager fantastisk, når de er på deres højeste. Da jeg opdagede de var modne, var de allerede på vej i gæring. Så ... de drysser nu stille og roligt til jorden og må senere fejes væk.


Næste år... så skal de igen lande i lækker stikkelsbærmarmelade. Men i år går tiden og haven passer sig selv.


pssst. Så du mon i øvrigt udsendelsen 'Havemennesker' på TV2 ØSTJYLLAND i går, fra da Søs Kjeldsen sidste år var på besøg i haven og vi fik en god snak om Havefolket? Afsnittet kan du finde lige her, hvis du har lyst til at se med. 

8 kommentarer:

 1. Kære Lone. Det der ukrudt er jeg heller ikke særlig glad for og køkkenhaven her har heller ikke været særlig køn at kigge på. Og jeg har ikke engang en lille lækker baby at passe på (er en lille smule misundelig :-)). Men jeg nåede heldigvis et godt stykke her i weekenden - her i huset er der lige om lidt en 18 års fødselsdag med fejring hjemme og der skal haven gerne shine :-). Og det gjorde din have da i den grad i udsendelsen, den er altså bare flot. Det var spændende med video fra din have, det gav nogle andre gode vinkler. Jeg krydser fingre for godt vejr, så du kan få en time eller to i haven, så der kan blive fyldt lidt op på havekontoen :-). Fortsat god barsel, har hun fået et navn? Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mette
   Håber du nåede det hele inden jeres fejring af 18 års fødselsdag! Og tillykke :-)
   Jeg nåede en smule i haven for et par dage siden. Bare en halv time med en kost gjorde underværker på fliser og gav lidt ro i sindet :) Og det var dejligt at komme ud og røre kroppen i det dejlige solskin.

   Navnet? Vi har pt Mille Elise på prøve. Smager på det og mærker efter om det er rigtigt. Den 8. november har vi barnedåb, så der er en måned tilbage til beslutningen :-)

   Kh. Lone

   Slet
 2. Der er en tid til alting og haven venter troligt til lillepigen selv kan stolpre omkring og hygge sig. Børn skal nydes når de er børn og jeg er glad for at høre, at du helliger dig familien og blæser på ordenssans og bær på glas lige nu:-) Jeg vil glæde mig til udsendelsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth - hvor har du ret! Hun skal nemlig nydes - selvom haven kalder. Jeg kommer nu lidt derud hver dag. Nogen gange bare for at hente et par æbler. Så længe vejret er så fint, kan hun snildt komme med mig på en lille gåtur derude :-) Hun lukker øjnene i sollyset og ind imellem falder hun så i søvn ;-)

   Slet
 3. Det er da klart at lillepigen kommer først :-) Jeg vil følge linket lige om lidt - for det lyder som en udsendelse jeg vil nyde! Fortsat god barsel til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Nana. Håber du synes om udsendelsen :-)

   Slet
 4. Sådan er familielivet !!! de kommer først og derefter kan man kigge på haven ;) ;)
  - og det kender jeg alt for godt til, selvom man til tider ikke behøver at bukke sig ned for at fjerne ukrudtet... lol...
  tak for tippet med videoklippet den skal ses :) :)

  SvarSlet
 5. Mit ukrudt kan for tiden snuppes i hoftehøjde :-) Så der er heller behov for at bukke sig her ;-)

  SvarSlet