fredag den 4. september 2015

Tomater og kapillærkasser

På trods af en trist juni og juli, så er frilandstomatprojektet i kapillærkasser for alvor gået til held pga varme august.

Det er første gang i år, jeg forsøger med kapillærkasser. Jeg har normalt tomaterne i højbede i køkkenhaven, men i år ville jeg prøve noget andet.


Planterne giver naturligvis ikke så godt, som hvis man har et drivhus, men de giver - og det er det vigtigste (jeg har nemlig ikke et drivhus!).


Jeg har ikke fået kappet toppen af planterne, endnu, men de skal altså lige snuppes i dag. Der er godt med grønne tomater på planterne, og de skulle jo gerne nå at modne, de fleste i hvert fald. Dem, der ikke modner, tager jeg alligevel ind og sylter: Grønne syltede tomater med blandt andet peberkorn og vanilje smager fantastisk!

Planterne først for står for øvrigt i en plantesæk fra Home & Garden, og det tåler gentagelse næste år. Uden at røbe, hvad sæk nr. 2 er for en, så må jeg konkludere, at sækken fra Home & Garden bestemt har størst succes. Så den skal købes igen!


Mon ikke vi skal have 'caprese' til aftensmad?
Det tror jeg :-)

Har tomater på terrassen her, hjemmedyrket basilikum på en anden terrasse og mozzerella i køleskabet - i sidste weekend fik vi en ny sending fra Italien - indeholdende bl.a. en lækker olivenolie - så med alle ingredienser ved hånden, er den starter jo fikset på kort tid. Og så smager den skønt.

Rigtig god weekend til dig.
Kh. Lone


pssst. hvis du har læst med tidligere, så vil du vide, at jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt min ægtemand ville lave afdækning til arrangementet, så jeg slap for at se på de hvide flamingokasser. Som du kan se, lykkedes det, så næste år skal der helt sikkert dyrkes tomater på terrassen igen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar