søndag den 19. marts 2017

ikke et år mere...


.... uden køkkenhave! Sidste år besluttede jeg mig for ikke at dyrke grøntsager i køkkenhaven, da jeg havde travlt med lillepigen. Men det var et stort savn ikke at kunne hente friske grøntsager på egen grund. Så i år skal vi i gang igen. Og jeg glæder mig allerede!


Det er syn som disse i fotoarkivet, der for alvor har gjort, at beslutningen er taget. For hånden på hjertet, så er det alt i alt nok køkkenhaven, der i sommermånederne har min opmærksomhed. Og her jeg for alvor nyder min have.
I dag sner det i vores del af landet, så jeg bliver indendøre og har lige brugt en time på planlægning af køkkenhaven.

Frøene er allerede købt, så der skulle bare lige fordeles i bedene:
- Marvært
- Gulerod
- Spinat
- Vild rucola
- Pralbønner
- Stangbønner
- Buskbønner
- Squash
- m.fl.

Tomater skal der selvfølgelig også til. Dem har jeg i mange år haft i højbedene i køkkenhaven, men for at få mere plads til andre afgrøder, købte jeg sidste år et par kapillærkasser, som i år skal stilles op i baggården. (Selvom det er mere charmerende, når de står i højbede og boltrer sig med de øvrige grøntsager.)

Sidste år købte jeg planterne på planteskolen og det gik super fint. Så det gør jeg nok igen i år for at spare lidt tid. Og så får jeg også lettere lidt forskellige sorter, end hvis jeg selv skal i gang.

En ting er dog givet: det skal være de små cherry- eller blommetomater, som nærmest spises direkte fra planten. Dem har jeg bedst held med, når jeg dyrker på friland. (Drivhuset er stadigvæk blot på ønskelisten).

Jeg starter stille op med omfanget (se planen herunder), men jeg kender dog mig selv godt nok til at vide, at der altid bliver stoppet lidt ekstra ind hist og her.Og så er det bare at vente på, at jorden bliver varm nok til at komme i gang.
Juhu - hvor jeg glæder mig!

Rigtig dejlig søndag til dig,
Lone

11 kommentarer:

 1. God fornøjelse, Lone! Jeg havde køkkenhave for første gang sidste sommer, og jeg elskede det. Jeg er allerede i gang igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå - Det er en meget tilfredstillende form for havepassion :)

   Slet
 2. Sikke mange krydderurter du også har med på planen, det bliver da vildt lækkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er uundværlige og skal bare være i haven hvert år - på en eller andet måde. Vi bruger dem alle i madlavningen og at have dem i haven er både tilfredsstillende og billigt :) Så... krydderurter skal der til :)
   God weekend til jer, Ulla!

   Slet
 3. Det ser lækkert ud og skal nok sætte smag på måltiderne i år, og så er det også ret dekorative planter.
  Jeg ser du har skrevet "sort net" ved dine ærter. Sidste år skiftede jeg det irgrønne plastik-fuglenet (som er en værre øjenbæ) ud med sort tyl, hvilket var meget billigt og næsten usynligt. Og så var det til at løsrive fra ærterne da de var store nok til at klare sig selv.

  God fornøjelse!
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da et super tip! Tak :)

   Det sorte net net, jeg har skrevet på, er egentlig sort hegn. Det sætter jeg mellem bambuspinde eller andre pinde, og så er der støtte til de høje ærteplanter. Det er ikke altid så smukt, men det fungerer - hver gang.

   Dejlig weekend til dig.

   Slet
 4. Det ser altså også fristende ud - kan godt forstå du har lyst til at kaste dig over køkkenhaven igen. Bliver så skønt!

  SvarSlet
 5. God fornøjelse. Sikke en orden du har over hvordan din køkkenhave skal være :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er min måde at planlægge på. Meget detaljeret - man er vel ingeniør :))

   Slet
 6. Det drivhus der...:-D Just DO IT

  SvarSlet