tirsdag den 7. juni 2011

Det lange staudebed i juni

Midt i staudebedet blomstrer nu fine digitalis, der overlevede fra sidste år - der er desværre kun få tilbage, men så nyder jeg dem :-) 

Størstedelen af mine digitalis fik sidste år lov til at stå med frøstande, og den fejl begår jeg ikke igen. Fra nu af skal frøstandene klippes af. Så kan man snyde dem til at tro, at de skal komme igen året efter (...har jeg læst - og det skal forsøges!)  Da standene netop fik lov at blive siddende sidste år, er der også spredt en del frø, som nu er små planter over det hele, og jeg er spændt på, om de er samme fine farve som disse.. eller om de er mere lyse, som jeg har læst det ofte sker med digitalis.


Herunder kan I til højre i billedet se den ene af de to hængekøjer, som mine piger har fået deres far til at installere i vores kirsebærtræer. Det er en stor succes! Og da de er grønne og lilla, falder de fint i med resten af haven (fundet i IdeMøbler i Århus til kr. 169,-)


En anden af mine sande favoritter på dette tidspunkt er nøgleklokke. Både løv og blomster er meget fint.

Campanula Glomerata

...og så er der jo lige alle de fine iris. Som Berit fra Irishaven så rigtigt skriver er det virkelig svært at få Iris-farven gengives rigtigt, men at tage billedet uden direkte sollys hjælper faktisk lidt.


I øvrigt blomstrer i bedet lige nu: Løvefod, staudesalvie, geranium, knopurt og pileurt.

3 kommentarer:

 1. Og er det ikke en skøn lyserød valmue, du også har?

  Flot romantisk bed. Vigtigt med Digitalis - spir i bedet, gi'r komposition som Claus Dalby jo lærer os om.

  Skønne farver.

  SvarSlet
 2. Surfede lige lidt rundt og fandt denne skønne Iris Sibirica i dette gamle indlæg - har den navn ? Du har rigtig fine blålilla faver på dine billeder - jeg kæmper med at mine bliver for "Blå" på mine fotos.

  SvarSlet
 3. Smukt smukt bed og meget inspirerende at følge dit arbejde med etablering af staudebedet. Har selv købt hus med et staudebed på en skråning, men det er et sammensurium af alt muligt og jeg døjer med at det vælter og hænger ud over græsplænen. Så jeg ønsker at lægge bedet helt om med nye stauder. Har du et råd til hvorledes kompositionen skal være, så alt kommer til sin ret og det ikke bare klasker sammen og hvor meget afstand skal jeg have mellem stauderne? Hvorledes har du tænkt årstidernes skiften ind? Har du også forårsblomster i staudebedet? På forhånd tusind tak for hjælpen.

  SvarSlet