lørdag den 17. marts 2012

Dahlia til forspiring

Så er der lagt knolde til forspiring i garagen. De er lagt i trækasser med pottemuld ca. 2/3 op på knoldene og nu placeret i vindue mod øst (det vindue der kommer mest sol i i min garage). Det er næsten en måned tidligere end jeg plejer, men nu prøver jeg! Håber det giver tidligere blomstring.

Mine dahlia:

Fra øverste venstre hjørne mod nederste højre hjørne: 
Dahlia 'Downham Royal', 'Rocco', 'Lucky number', 'Boy schout', 'Arabian night' og 'Tyrell'. Hertil kommer en del frøsåede i forskellige pasteller, som jeg havde i min køkkenhaven sidste år.

Hvornår mon I andre, der forspirer, sætter gang i jeres? 
Lad mig endelig høre.

7 kommentarer:

 1. Sikke nogle lækre skønheder du har fået pottet :-)
  Jeg pottede et par stykker for et par uger siden, fordi jeg vil lave stiklinger af dem. De har skudt fint nu. De er lave, og jeg vil have dem i krukker.
  Jeg har netop rykket nogle af mine frem i lyset og varmen i det opvarmede drivhus. Jeg overvintrer dem enkeltvis i en potte med pottemuld, så de er lige klar til at sætte frem.
  Og jeg har gjort klar til at potte 3 af mine nyindkøbte op i aften. Jeg har købt en del i år, så jeg tager lidt ad gangen.
  Det er også tidligt for mig. Men det ville jo være skønt hvis vi kunne få dem tidligere i blomst, så vi kan nyde dem en måneds til længere :-)

  SvarSlet
 2. Hej Hanne - hvor smart at gøre dem klar i potte allerede om efteråret! Den var en super idé.
  Tak for tippet! - og god aften i selskab med dine dahlia :-)

  SvarSlet
 3. Flotte Dahlia, det er det rene øjenguf :)

  Vi forspirer også vores Dahlia, men er ikke rigtigt gået i gang endnu. Sidste år fik vi gang i det i begyndelsen af april og vi fik Dahlia blomster ret tidligt på sommeren.

  SvarSlet
 4. Jeg blev også helt stresset, men kan se hos de andre at det er tidligt at forspire. Men jeg har da tænkt tanken, så måske det bare skal være... Formoder at din garage er frostfri, hvis vi pludselig skulle få en snert af vinter... visse-vasse... hvorfor skulle vi dog det..!! ;o)

  SvarSlet
 5. Jeg er også så småt i gang med at forspire mine. Og jeg opdagede til min store glæde den anden dag, at en dahlia, jeg ikke havde fået gravet op, havde overvintret fint :-) Det må da være ret usædvanligt.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 6. Hej Lone.
  Hvordan gik det med at forspire dine dahlia så tidligt? Jeg har lige modtaget en kasse knolde med 11 forskellige sorter. Kan næsten ikke vente.... :-)

  SvarSlet
 7. Hej :-)
  Jeg har aldrig prøvet at komme for tidligt i gang med at drive dem, så det er bare med at gå i gang her slut februar / start marts :-) god fornøjelse!!

  SvarSlet