torsdag den 16. august 2012

Så kunne der alligevel støves et haveprojekt op!

Lidt træt i dag - regnen gør det ikke bedre - og så flyver tankerne.... Baghaven! Den skal der da gøres noget ved! I dag kun græs, akacietræer og en kæmpe klematis. Sidst vist i sin helhed i 2010 og i glimt i 2011 - velsagtens fordi den er rimelig kedelig udenfor klematisens blomstringstid.

Og så er det jo lige, at jeg har fået nogle buksbom til overs: Sidste år begyndte et af træerne foran vores overdækkede terrasse at gå ud i den ene side (ses ret tydeligt på billederne fra dengang, jeg etablerede det lange staudebed). Jeg prøvede hård beskæring (på det forkerte tidspunkt - havde bare fået nok af den visne starut!) og det var dødsstødet. Så nu har vi fjernet begge træer foran terrassen - og det er faktisk blevet ret godt.

Men... nu skal deres fodposer af buksbom også fjernes, så den øverste kant af det lange staudebed igen får sin helt lige linie mod græsset.

Det lange staudebed t.h. i billedet - set fra øst

Så overvejelserne er at lave et bed i baghaven op mod morgenterrassen og kante med buksbom, sætte syrenhortensiaer i som det blomstrende elementer, tulipaner til forårsmånederne i hvid og lime, evt. hvide allium til maj/juni, og så skal jeg have noget bunddække. Men hvad?

Syrenhortensia. Hydrangia paniculata 'Grandiflora' 
Efeu ville være oplagt, men det har jeg rigeligt af + jeg har hørt, at dræbersneglene elsker det. Så ikke mere af det! Og så ville det være okay, at det var noget, der ikke skulle klippes - for det har jeg også en del af!

Så jeg tænker: bispehue!
- Er der mon nogen, der har erfaringer med bispehue i relation til dræbersnegle?
- Gode typer der kan anbefales?

Måske denne:
Epimedium youngianum 'Niveum'
foto lånt fra http://www.damholmgaard.dk/


7 kommentarer:

 1. Hej
  Sikken et frodigt staudebed:-)Det ligner jo noget fra en cottage garden. Jeg elsker sådanne frodige bede.
  Jeg har desværre ikke så meget erfaring med bispehue, da jeg først lige har plantet noget i år, men sneglene har da ikke spist dem endnu:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og ja...klematis kunne da være skønt som bunddække til dine bede, du er jo god til at mixe planterne:-)

   Slet
 2. Regn? Mon det er det der er på vej mod København nu? Godt vi havde den skønneste aften i går ;-).

  Hverken bispehue eller dræbersnegle har jeg nogen erfaring med.

  Knus
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Sikke et smukt staudebed! Dræbersnegle har jeg desværre 1000vis af i min fugtige have, det er unægteligt kedeligt. Men godt er det at de ikke rører bispehuerne, som jeg har er del af, jeg har både en rosa og en gul. De har været i min have mange år og er også delvis stedsegrønne, det synes jeg er dejligt. Så dem kan du godt købe løs af. Vinca, plettet tvetand, hasselurt og loden løvefod er også gode bunddækker, som sneglene heller ikke rører.
  Kh Helle

  SvarSlet
 4. Beautiful photographs, beautiful garden, fantastic flowers. I am greeting

  SvarSlet