tirsdag den 21. august 2012

Gule pletter

Der sniger sig langsomt flere gule blomster ind i haven - se lige denne som blomstrer her for første gang. Grafisk ret fin.


Andre i de gule/orange nuancer, der er fine nu. Gyldenris, solbrud, daglilje, løvefod og ... vortemælk, tror jeg det er. Jeg ved ikke, hvor den kommer fra, den er velkommen :-)


9 kommentarer:

 1. Mystisk der sniger også mere og mere gult ind i min have.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 2. Jeg er også med på den - har lige købt en varm gul rhododendron azalea, ja der står begge navne. Det er også virkelig smukke blomster du viser. Solbruden er fantastisk, den har jeg ikke selv men den kunne sagtens snige sig ind her i min have ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vedr. solbruden læste jeg den anden dag et sted på nettet, at den med fordel delvist kan klippes ned forud for blomstring - som man kan med asters - for at forlænge blomstringen (skabe to blomstringer). Det skal jeg simpelthen prøve = se om jeg kan huske mig selv på til næste år :-)

   Slet
 3. Ja, de gule blomster er vist på vej tilbage i de danske haver. Den gule farve fremhæver andre farver. Jeg har så sent som i dag købt gyldenrisasters.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror, det er netop det, man finder ud af efterhånden, som staudebedene bygges op - at der er behov for den gule farve for at skabe lidt dynamik. Fine er de i hvert fald :-)

   Slet
 4. uuhhhh...... flotte billeder, og jeg takker for kommentaren på min blog, og var det mine skærmliljer eller geoginer / dahliaer du ville vide hvordan jeg overvinter dem ????

  SvarSlet
  Svar
  1. De kommer ned i kælderen, lige inden frosten kommer, der hvor de står får de lidt lys ind af vinduet og der er frostfrit, jeg giver dem gerne lidt vand iløbet af vinteren men ikke for meget :)

   Sidst troede jeg ikke at den havde klaret dette, fordi bladene var blevet helt hvide iløbet af vinteren, men da den så kom ud i drivhuset i det tidligere forår, så kom farven igen ;)

   Slet