mandag den 5. november 2012

Snebollens flyttedag

I sidste weekend fik jeg hjælp af en der er lidt stærkere end mig... og der fik jeg flyttet snebolle-buskene fra terracotta krukker til en placering i et af staudebedene. Ja, kønt ser det jo ikke ud lige nu, men... det håber jeg det bliver til foråret når det hele begynder igen.


Som det ses herover er en del af buskbomhækken (mit trappetrin) som jeg flyttede i foråret blevet lidt gult i år. De skal have gødning i foråret, men ellers har planterne det egentlig helt ok efter den lidt hårde medfart.

Længere henne i bede (under piletræet) ser de lidt bedre ud - ja, det er tydeligt at buksbom foretrækker lidt skygge. Derfor forskellen.


I køkkenhaven har roser så fået lov at overtage det store terracotta krukker (er 80cm i højden), og det tror og håber jeg på bliver en succes næste år. 

Dette er 'Comte de Chambord', som jeg plantede i det lange staudebed i foråret. De har haft det lidt hårdt, selvom de blev plantet efter alle kunstens regler og har været vandet flittigt. Så jeg har længe haft ønske om at kunne få dem et sted hen, hvor de kunne få lidt ekstra omsorg.

Nu ser vi, om ikke dette er bedre, indtil de har fået lidt mere størrelse. Jeg tror det bliver godt - hvis da ikke krukkerne falder helt fra hinanden, inden vækstsæsonen begynder igen (skal lige nævne at de er fra 1999, så de har gjort det helt godt!)



5 kommentarer:

 1. Forhåbentligt har du ret i din diagnose, at buksbommen mangler gødning. Det kunne ellers på afstand godt ligne et udslag af den grimme buksbomsvampesyge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh - det må du ikke sige!
   Det ligner nu ret meget mangel på gødning, så det krydser jeg fingre for!

   Slet
 2. Kære Lone. Vi håber ikke dine buksbom er syge. Jeg er vild med sådan en kant rundt. Jeg er også begyndt og lave dem selv, men holdt lige en pause, fordi jeg læste så meget om den sygdom. Vi håber den klarer det med lidt kærlig omsorg :)

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 3. Jeg krydser fingre for dine buksbom - hvor er det flot med sådan en kant.

  SvarSlet
 4. Hej Lone
  Dejligt at se dine billeder og overvejelser på løg og gøremål i haven ellers. Jeg er vild med at du arbejder med kontratser og komplementære farver...........det mangler vi virkelig i haverne som kontrast til den landsdækkende tågedis af tone i tonebede, der har lagt sig som en dyne og et mantra som indhylder danske havemænd og havekoner, der gang på gang proklamerer at det er så s..... nemt lige at knalde i jorden og at effekten er uovertruffen!? - ja, det er rigtigt men når det nu har bredt sig som stepebrande; vel også egentlig ret kedeligt, lidt trivielt og ensformigt?

  Tak for dit bidrag til det kontrastrige.
  Kjeld Slot

  SvarSlet