lørdag den 3. november 2012

De sidste oliven flytter ind

Jeg har en sørens masse små oliventræer, der hvert år står rundt omkring i haven i håbet om, at de en dag bliver store og flotte. Størstedelen tog jeg ind, da jeg ryddede op i krukkerne for ikke længe siden, men jeg havde overset et par stykker der var plantet ud i højbedene i køkkenhaven.

Det var egentlig et eksperiment for at se, om de ville vokse bedre end dem i krukkerne, og ja - det gjorde de. Lidt.

Nu var det så tid til at få dem ind igen, og i dag fandt jeg et par fine krukker fra HAY.

Jeg har længe ledt efter noget, der var helt cylindrisk i en mat lakering, men det er simpelthen umuligt at finde er nu min konklusion. Så valget faldt på disse grå - og de er faktisk også helt fine.Så nu er de sidste oliven er taget op og plantet i potter. Jeg har trukket dem direkte ind i varmen og håber ikke, at de får et chok. Holder dem i hvert fald langt væk fra pejsen :-)

Jeg har faktisk haft en sommer næsten uden grønt herinde, men som efteråret lukker sig omkring os, dukker der flere og flere grønne pletter op i huset, for jeg kan simpelthen ikke undvære at have grønt omkring mig.


10 kommentarer:

 1. Skønt med sådanne oliventræer Lone .....har du før opbevaret dem helt inde i stuevarmen - eller er det et forsøg?

  Jeg har nemlig et oliventræ jeg skal prøve at vinteropbevare for første gang så jeg famler lidt efter hvad der er bedst for træet :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Dejligt med mange oliventræer, når du godt kan lide dem, jeg har absolut ingen erfaring på det felt, men kan da godt blive lidt bekymret over, at du rykker dem direkte ind. Men som sagt jeg har ikke spor forstand på det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er lidt enig i din bekymring, men jeg ser dem lige lidt an, og hvis jeg kan se, det halter lidt med helbredet, ryger de straks en tur ud i garagen, hvor det er køligere. Det er jeg gjort før med held :-)

   Slet
 3. Jeg har et oliventræ som altid står i stuen. Dér stortrives det året rundt. - Jeg har ikke turdet tage det ud om sommeren, men det skal jeg måske prøve ...

  SvarSlet
 4. Jeg har haft en kollega, der har et stort oliventræ stående ude hele året. Det var plantet sydvendt og fik læ af en mur. De første år vinterdækkede han. Men når træet først har sat sig (iflg Søren, som han hed) så er det fuldt levedygtig i haven. Men om de er sandt ved jeg ikke. Vores lokale ILVA har et kæmpestort oliventræ stående indendørs og det er snart to etager højt. Det er plantet i jorden og har vokset sig stort. Det giver en særlig stemning, synes jeg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej hvor interessant. Det har jeg aldrig hørt om før.
   Det kunne være man skulle prøve det en vinter!

   Slet
 5. Jeg går ud fra at det er træer du selv har sået. Hvordan gør du??? og hvor lang tid er de om at spire.???


  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah Ole, her må jeg skuffe dig. Jeg har købt dem så små pister der ikke var det store værd...men billige :-)
   Hvis du prøver hører jeg gerne om det! Det kunne være spændende!

   Slet
 6. Jeg plejer at have mit i drivhuset. I år har det fået den første gang frost men står endnu med friske grønne blade. Disse ryger dog i løbet af vinteren, og når foråret banker på, ligner træet noget, som er dødt. Skindet bedrager dog :)

  Hvordan får du alle de små oliventræer ? Stiklinger ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Som jeg skrev til Ole har jeg købt dem som nogle sølle pister hos en planteskole. Tænker det var en fejlsending måske - billige var de, og nu begynder de efterhånden at ligne noget :-)

   Slet