søndag den 28. oktober 2012

Flere løg og knolde

Jeg har helt glemt at "fortælle" jeg er kommet til at købe flere løg - og et par knolde! I uge 42 var jeg i Amsterdam nogle dage med familien; skønt, skønt sted! Og så har de jo bare et fantastisk udbud af løg. Så jeg kom til at gå lidt løg-amok, og derfor er jeg nu lidt presset med at få tid til at få det hele lagt i jorden.

Ja, I skal da lige se, hvad det blev til:


Fra øverste venstre hjørne mod højre er det følgende:
ØVERST. Tulipanen 'Blue diamond', nectaroscordum siculum (kender ikke det danske navn), tulipanen 'Ballerina', krokus 'Blue Pearl'.
MIDT FOR: Fritillaria persica, Kleopatras nål, muscari latifolium
NEDERST: Tulipanerne 'Black Hero', 'Angelique' og 'Spring Green'.
I NEDERSTE HØJRE HJØRNE: Tulipanen 'Burgundy'

To af valgene skyldes faktisk lokkerier (hvis det hedder det :-)) fra Signe på HAVEFOLKET - nemlig de fine blå krokus 'Blue Pearl' og Angelique. Hvis I ikke allerede har set Signes billeder af disse, må I lige klikke på linkene her i indlægget (de er SÅ smukke!).

God søndag aften!

11 kommentarer:

 1. uhm! hvor ser det lækkert ud, kan godt forstå det kommer til at tage tid når de skal lægges, for du købte vel ikke kun 1 løg af hver...? ;)

  God fornøjelse og jeg glæder mig til at se dem her til foråret.

  oktober havehilsner Annette

  SvarSlet
 2. Det er da en lækkerbisken af en kollage du har fået lavet - det kommer helt sikkert til at se godt ud i haven :-)
  Kleopatras nål kunne jeg da godt finde på at anskaffe - den har en skøn orange farve :-)

  SvarSlet
 3. Wow, altså - det bliver godt og sikke en masse forskellige skønheder, du har købt. Angelique kan kun anbefales - men de blå tulipaner kunne jeg nu også tænke mig i min have.

  SvarSlet
 4. Mums... en dejlig fangst du har fået med hjem fra Amsterdam, - sådan en tur kunne jeg også godt lokkes på :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal du gøre! Amsterdam er vildt hyggelig. Og så er der jo for os kun ca. 7 timers køretur dertil - dvs. for dig kun 6 :-)

   Slet
 5. Det skal nok blive flot til foråret, det er skønne løg, du har været så heldig at købe i Holland.

  SvarSlet
 6. Hej
  Hvor fandt du løg i Amsterdam? Jeg har aldrig været heldig at finde løg andre steder end på Blomstermarkedet midt i byen - der kan man også finde blomstrende tulipaner midt om sommeren. Aldrig et enkelt løg har været at finde når vi har været forbi havecentre i Holland. Mystisk. Vi har snakket om at de enten sælger det meste over nettet eller til eksport - eller også er der en løgkode vi ikke kender. Men lækre billeder du har taget. Du kan godt glæde dig. Jeg har aldrig haft orange Kleopatras Nål, men resten er gode venner, Ballerina er helt forrygende sammen med Euphorbia Characias Humpty Dumpty og Wulfenii(i krukker). Så kan de reddes hvis det bliver hård vinter, så god fornøjelse med løgene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var lige præcis på blomstermarkedet midt i byen, jeg købte ind :-) Vi nåede ikke i plantecentre, men jeg havde nu også fået lysten styret nok til at kunne koncentrere mig om alt det andet skønne i Amsterdam efter dette.
   Og tak for tip til ballerina - det er skrevet bag øret!

   Slet
 7. Kære Lone. Sikke skønne løg. Jeg er også en af dem, der lige kæmper med at få løg i jorden, det skal jo være nu. Nu har jeg så både Amsterdam og England som ønsker til havebesøg. Godt med gode idéer herinde :) Jeg mistede desværre min Kleopatras Nål i vinters pga den hårde frost. Gemte lidt frø, så nu skal jeg se, om jeg kan få det til at lykkes med at så den.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, hvor ærgerligt! Det var jeg slet ikke klar over var en risiko :-(
   Nå, jeg håber mine kan lide deres nye voksested! Og .. håber du får held med dine frø!!

   Slet
 8. Kære Lone.

  Jeg er først lige blevet opmærksom på din blog. Jeg er helt ny i det-her univers ... Men hvor er den fin og inspirerende! Jeg sætter dig straks på min blogliste :-)

  SvarSlet