onsdag den 24. oktober 2012

Så fik jeg da lige travlt!

Hørte lige et varsel om snarlig frost og slud. Kender mig selv godt nok til, at når den slags kaster sig over haven, så pakker jeg sammen og går helt indendøre. Så... ja, jeg fik travlt her i eftermiddag med at få gravet de sidste dahlia op, smidt de sidste sommerblomster ud, klippet de stauder der ser mest visne ud lidt ned (herunder hjortetrøst og solhat), og så få samlet næsten alle min terracotta krukker i køkkenhaven.


Det meste af sommeren har jeg vores overdækkede terrasse tæt på huset fyldt med krukker, men om vinteren når roser, krydderurter mv. taber glansen, står det hele her i køkkenhaven og giver lidt farve i form af krukkernes orange... når bare der er nok af dem.
Ellers er det lige nu snebollens fine gule høstfarve, der i kombination med bøgehæk og stikkelsbærbusk, giver kulør i køkkenhaven.
I øvrigt har jeg ryddet "gulvet" i køkkenhaven af den grund, at her overvintrer vores træhavemøbler. En enkelt gang har jeg haft havemøbler stående på en af terrasserne ved huset om vinteren - med det resultat at en kæmpe snedrive, der kom kurende ned fra taget under et tøvejr, knækkede bord og stol. Det kan jeg godt undvære sker igen, så nu skal det herned, hvor der ikke er kurende snedriver! ...Skal bare lige have fundet et par hænder mere, der kan tage fat :-)


På træterrassen - som er overdækket - er der kun en smule planter tilbage, men lur mig om ikke der langsomt sniger sig mere efterår ind som ugerne går. .. (og senere juleting, men det er et fy-ord endnu) 

12 kommentarer:

 1. Ja pludselig får man travlt, lad os håbe det ikke går så galt, det er for tidligt endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret - det er altså for tidligt :-)

   Slet
 2. Hej Lone, ja - redde må hvad reddes kan... Jeg har ikke fået Dahliaerne op endnu, men fik plukket en lille buket af de sidste. Har netop set at det vist ikke er her i nat at vi i Østjylland får nattefrost, men den er lige om hjørnet. God ide at få havemøblerne placeres uden for den værste lavinefare.

  Ulla

  SvarSlet
 3. Ja der er travlhed før lukketid ;O) , vi må bare nyde det vi har nået og så tager vi den derfra til foråret. God ide at flytte møblerne væk fra de væreste sneskred ;O)

  SvarSlet
 4. Det er alt for tidligt vi får frost - jeg må også se at gøre haven vinterklar. Det er meget smukke billeder fra din have!

  SvarSlet
 5. Kære Lone. Ja her blev der også travlt, skønt jeg godt ved, at vi bor lidt "heldigt" hvad frosten angår. Tæt på vand og med mildt vejr længere end inde i landet. Så her flyver jeg også rundt og gemmer ting og planter væk af skræk for at blive overrasket af hård frost.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 6. Det ser så fint og ordentligt ud....Gys, sne og frost, mon jeg skal gå ud og plante min høstanemone som har stået og pyntet i sin potte....nahhhh det bliver sikkert ikke så meget frost her hos mig, så jeg venter til weekenden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er vel en lille ordensduks. Har det bedst når der bliver ryddet godt op ind imellem - og her ved sæsonskift er det jo oplagt :-)

   Slet
 7. Dejlige billeder fra din have.
  Det ser godt ud.
  Hvor har du dog haft travlt.
  Jeg håber ikke frosten holder ret længe. Jeg kan godt bruge 14 hele dage i haven endnu hvis jeg bare skal nå igennem det meste.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sådan har jeg det nu også. Har en del løg liggende fra en weekend i Amsterdam, så frosten må gerne holde sig væk lidt endnu. En smule morgenfrost er dog helt ok - så SMUKT :-)

   Slet