onsdag den 3. oktober 2012

En beskæring der gik godt...

Og selvom det ikke var mig, men en ven - som har papir på at have grønne fingre - der klarede den sag, synes jeg, det er interessant, hvor fantastisk en effekt, det har haft på kugleakacietræerne.

Træerne har været op til 3 meter i diameter, men efter de sidste hårde vintre var de blevet skæve, begyndt at skrante og så noget pistne ud. Mon ikke alle ved hvordan det ser ud, når akacietræer tydeligvis ikke har det spor godt (for dem er der efterhånden en hel del af). Ja, netop sådan så de ud sidste efterår.

Så... det var med motorsav, og der blev gået til makronerne. Her som det så ud i marts lige efter beskæringen. Man kan se afklippet, der ligger på jorden ved siden af!


Og herunder så et billede taget i weekenden af hvordan den ene af dem ser ud nu (ja, sådan ser de altså begge ud nu - til min store glæde. Igen sunde og kuglerunde som de skal være.Se, det er da en beskæring, der er værd at anbefale :-)

8 kommentarer:

 1. Jeg har lige fået det SÅ meget bedre. Mine kugle akacie træer ser nemlig også lidt mærkelige ud i år. De plejer ellers at blive beskåret i efteråret, men nu tror jeg at jeg vil vente til marts.

  Tak for det tip

  ;)

  SvarSlet
 2. Hvor er du heldig sådan at have professionel hjælp - bare det var mig. Jeg synes det er svært at finde ud af, hvornår det er bedst, og i det hele taget at gøre det rigtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det også. Jeg prøver mig frem og har efterhånden lavet så mange fejl, at jeg er ved at være helt god til det :-) Men denne opgave var for stor til min styrke, så der måtte hjælp til!

   Slet
 3. Den er godt nok blevet flot, heldigt at have professionel hjælp inden for rækkevidde.

  SvarSlet
 4. Min bror som absolut ikke er nogen ørn udi beskæring, har beskåret sin akacie meget drastisk, synes jeg. Men men jeg må sige, at helt galt kan det åbenbart ikke gøres, for hans ser ud lige så rund og fin som din!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror nu da også, at man sagtens kan gøre det selv, hvis man ved, hvad man skal og har kræfterne til det :-)

   Slet
 5. Dejligt at få så smukt et resultat ud af en så hård beskæring, det kan godt betale sig selv om vi nok mange gange tænker uha nej da :)
  Godt du fik prof. hjælp til den sag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har altid tænkt "hvor galt kan det gå!", men har desværre også et par beviser i haven på, at det sagtens kan gå ret galt med døde eller deforme træer til følge. Det lærer man af :-)

   Slet